Themaweek: Competitiespecials

Een zomerstop hebben we met al die toernooien niet echt gehad, maar het Europese voetbal staat op het punt van ontwaken. Volgende week beginnen de competities weer. En dat betekent veel vooruitblikken en specials. In de komende themaweek haalt Buitenkant Voet de krenten voor je uit de pap. Op welke nieuwe spelers moet je nu écht lettten? En welk team, naast je favoriet, moet je op de voet gaan volgen?

Een beetje voetbalfan volgt niet alleen onze ‘eigen’ Eredivisie. Die kijkt ook graag naar de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division of de Italiaanse Serie A. Of misschien trekt de Duitse Bundesliga meer je aandacht, of kan je niet wachten tot de Portugese Primeira Liga of de Franse Ligue 1 weer begint. Als je inderdaad meerdere competities tegelijk volgt, kan het lastig zijn om volledig up-to-date te blijven. En daar zijn onze mini-specials dus handig voor.

Wij hebben namelijk van alle zeven de genoemde competities een overzichtje gemaakt van informatie die je misschien nog niet wist, maar die wel graag wil hebben. Niets prettiger dan van tevoren weten op welke spelers en teams je extra moet letten. De komende week brengen we elke dag een mini-special over één van de competities. Elk special is op dezelfde manier opgebouwd, na een kort intro volgen deze onderdelen:

Verkooppraatje
Wat is volgens ons dé reden om naar deze competitie te kijken?

Transfertrio
Iedereen weet dat Memphis Depay bij Manchester United gaat spelen en dat Arturo Vidal van Juventus naar Bayern Munchen is verkast. Maar er zijn ook in de schaduw van deze geldsmijterij tot stand gekomen, en deze zijn minstens zo interessant. Welk talentje gaat zijn doorbraak bij zijn nieuwe club beleven? Welke speler vecht voor zijn laatste kans om te voorkomen dat zijn carrière definitief mislukt is? Welke exoot kwam er uit de hoge hoed van de technisch directeur?

Andere transfers
Er zijn ook andere nieuwe spelers die even genoemd moeten worden. Andere talenten, andere clubhoppers, andere exoten. Nog steeds niet de spelers die al genoeg aandacht hebben, maar de wat onbekendere.

Verrassing
Welke club gaat er verrassen? Een promovendus die zich in de middenmoot nestelt, een subtopper die gaat meestrijden om de titel of juist die grijze muis die plotseling boven zichzelf uitstijgt.

Vermaak
De club met de gunfactor, zoals het cliché zegt. Ze presteren niet per se fantastisch, maar spelen wel oogstrelend voetbal. Het voetbal zoals wij dat bij Buitenkant Voet graag zien.

Verbouwing
Clubs renoveren soms de selectie grondig. Misschien omdat het afgelopen seizoen een drama was, of juist omdat de ploeg gepromoveerd is. Een andere reden kan de financiële huishouding zijn. Grootverdieners eruit, talenten en mindere goden erin.

Agenda
De agenda is in tweeën gedeeld. Zo zijn er de belangrijke momenten in een seizoen, zoals de eerste en laatste speelronde, de winterstop en de bekerfinale. Daarnaast heb je de topwedstrijden die je ver van tevoren in je agenda moet hebben staan. Zodat je niet per ongeluk een avondje bios tijdens El Clasico plant.

De themaweek duurt van woensdag 29 juli tot en met dinsdag 4 augustus.

Woensdag 29 juli: Eredivisie
Donderdag 30 juli: Premier League
Vrijdag 31 juli: Ligue 1
Zaterdag 1 augustus: Bundesliga
Zondag 2 augustus: Primera División
Maandag 3 augustus: Primeira Liga
Dinsdag 4 augustus: Serie A