De 6 mogelijke scenario’s van Pogba

Paultje Pogba is te koop. Voor 100 miljoen euro ben je de nieuwe eigenaar van het allergrootste talent van de voetbalwereld en tevens de wereldrecordhouder wisselen van kapsel in de categorie 21 jaar en jonger. Zaakwaarnemer Mino Raiola wil dat hij Juventus verlaat, dat zal dus ook wel gebeuren. Maar waar naartoe?

Sinds Paul Pogba in de zomer van 2012 van Manchester United naar Juventus trok is zijn ster rijzende. Inmiddels heeft hij twee Italiaanse kampioenschappen gewonnen (aan de derde wordt gewerkt), werd hij met Frankrijk Wereldkampioen Onder 20, scoorde hij 18 Serie A-goals in 84 wedstrijden en gaf hij ook nog 14 assists, en is hij vaste waarde geworden in het Franse elftal. Op 15 maart wordt hij pas 22. De ijzersterke, razendsnelle, onvermoeibare Pogba, in het bezit van een fabelachtige balcontrole en passing, is door dit alles misschien wel de meest gewilde speler ter wereld na Koning Messi. Daarom is hij volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola nu 100 miljoen euro waard. Wie gaat dat betalen?

1. Paris Saint-Germain

Bij PSG verliezen ze hun Franse gezicht, dus zou het mooi zijn als ze wat topspelers uit het land van het stokbrood aantrekken. Dan begin je natuurlijk bij de allerbeste: Pogba. De Parijzenaars kunnen best 100 miljoen missen, als ze dan gewoon Thiago Motta en Javier Pastore verkopen hebben ze alweer een deel terugverdiend. Pogba kan dan net als bij Frankrijk samenspelen met Blaise Matuidi en Yohan Cabaye, af en toe afgewisseld met Marco Verratti en supertalent Adrien Rabiot. Bovendien zou de excentrieke Pogba vast dikke vrienden worden met Zlatan.

2. Bayern München

Bayern München heeft met enfant terrible Franck Ribéry misschien nog wel een beter maatje voor Pogba. De kapitaalkrachtige Duitsers hebben een geweldig middenveld, maar Xabi Alonso en Bastian Schweinsteiger worden oud. De Duitse kampioen bouwt al aan een nieuw middenveld met Thiago, Mario Götze, Sebastian Rode, en toptalenten Gianluca Gaudino, Lucas Scholl en Pierre-Emile Höjbjerg, maar als je dat zo leest is het meteen duidelijk: ze missen een krachtpatser. En die krachtpatser gaat ze 100 miljoen kosten.

3. Real Madrid

Natuurlijk. Real Madrid. Net Martin Ödegaard en Lucas Silva binnengehaald, maar ach, kapitaalvernietiging is nooit een probleem voor Florentino Pérez. 100 miljoen euro betalen ook niet. Dan is aan Carlo Ancelotti de taak om ergens op zijn middenveld een plekje te vinden voor Pogba, maar dat zal uiteindelijk vast lukken in de herontdekte en extreem opgevoerde Makélélé-rol. Dan wordt Paul Pogba de eerste controlerende middenvelder ooit die in zijn debuutseizoen 10 doelpunten maakt en 15 assists geeft.

4. Chelsea

Als Roman Abramovich na de ineenstorting van de Russische roebel nog wat onder z’n kussen heeft liggen kan hij José Mourinho opdracht geven om eindelijk de voorhoede Hazard-Óscar-Diego Costa-Cuadrado op te stellen. Daarachter spelen dan supermiddenvelders Paul Pogba en Nemanja Matic met z’n tweeën zowel als controleurs, spelverdelers en box-to-box Duracell-konijnen. Het duo Pogba-Matic zal onstopbaar zijn en vervolgens zal het trio Pogba-Zouma-Rémy ook iedere zaterdagavond als een wervelwind door het Londense nachtleven razen.

5. FC Pogba

Paul kan ook met zijn tweelingbroers Mathias en Florentin een zaalvoetbalteam beginnen. Mathias is de weinig scorende spits van Crawley Town, Florentin is de stoere verdediger van AS Saint-Étienne. Zo zijn alle linies in ieder geval bezet en dat ze dan geen vijf spelers hebben is geen enkel probleem. Paul telt voor drie (anders kun je nooit 100 miljoen waard zijn). Om toch nog wat geld te verdienen kan het drietal een hippe kapperszaak beginnen in hartje Turijn met Mario Balotelli en Abel Xavier als vaste klanten.

6. Olympique Marseille

Deze is nog onrealistischer dan punt 5, maar wat zou het mooi zijn. Marseille moet dan wel eerst Steve Mandanda, André-Pierre Gignac, Nicolas N’Koulou, André Ayew, Dimitri Payet, Gianelli Imbula, Romain Alessandrini én het Stade Vélodrome verkopen om 100 miljoen bij elkaar te krijgen, maar dan hebben ze wel Pogba. Geniale gek Marcelo Bielsa kan dan vol gas op een achterafveldje bouwen aan een supertalententeam met rond Paultje ook Florian Thauvin, Benjamin Mendy, Lucas Ocampos, Michy Batshuayi, Maxime López en Jérémie Porsan-Clemente. Heerlijk.

Foto: uefa.com.