ADRYAN

Naam: Adryan Oliveira Tavares
Positie: aanvallende middenvelder
Land: Brazilië
Geboren: 08-10-1994
Club in 2013: Flamengo
Clubs tot aan 2016: Cagliari (verhuur), Leeds United (verhuur), FC Nantes (verhuur)
Clubs daarna: Flamengo, FC Sion

Adryan in 2013
Een zo goed als zekere toekomstige superster. Acht goals in veertien interlands bij Brazilië Onder-17, in 2011 al bij het eerste van Flamengo gehaald en vergeleken met Kaká en Zico. Met zijn ragfijne techniek en het vermogen samba-aanvallen zowel op te zetten als af te ronden was Adryan samen met Lucas Piazón de spectaculairste voetballer van zijn generatie. Bovendien leek hij ook nog eens de nieuwe Braziliaanse vrije trappen-specialist te zijn. Het moest raar lopen wilde Adryan niet binnen een paar jaar een wereldster zijn.

Adryan in 2016
Cagliari, Leeds United en FC Nantes zijn echter niet bepaald de clubs die passen bij een wereldster. Net als Piazón maar ook zijn leeftijdsgenoten Ademílson en Dória heeft Adryan vroeg gepiekt en daarna weinig meer gepresteerd. Bij Cagliari was hij lang geblesseerd, bij Leeds viel hij vooral op door één van de schandaligste schwalbes ooit, die hem de prestigieuze Fallon d’Floor 2014 opleverde. Afgelopen seizoen, bij FC Nantes, kwam er af en toe weer wat genialiteit naar boven drijven, maar momenteel is hij bij Flamengo vooral bankzitter.

Adryan in 2019 (voorspelling in 2016)
Als nieuwe blessures uitblijven en hij eindelijk een club kan vinden die het voor meerdere seizoenen in hem ziet zitten, zou Adryan nog altijd de top kunnen bereiken. Zijn immense talent valt nog steeds niet te ontkennen, het is bijna frustrerend dat hij het nog zo weinig heeft getoond. Hij zou echter zeker niet de eerste immens talentvolle Braziliaan die de rest van zijn loopbaan makkelijke goaltjes en makkelijke dollars (en makkelijke schwalbes?) maakt ergens in een woestijn.

Adryan in 2019 (in werkelijkheid)
In zijn laatste seizoen bij Flamengo kwam Adryan geen enkele keer aan spelen toe, waarna hij gratis mocht vertrekken. Nu is hij een leuk voetballertje bij de Zwitserse subtopper FC Sion, al staat hij lang niet altijd in de basis. Hij scoort regelmatig, draagt ook met zijn assists wat bij, maar het is duidelijk dat Adryan zijn ambities om een grandioze voetballer te worden, allang vaarwel heeft gezegd. FC Sion zal geen onaardig salaris betalen en het Zwitserleven (waar hij eigenlijk al jaren eerder mee begonnen was) lijkt de Braziliaan op het lijf geschreven.