PIAZÓN

Naam: Gustavo Lucas Domingues Piazón
Positie: linksbuiten, aanvallende middenvelder, rechtsbuiten
Land: Brazilië
Geboren: 20-01-1994
Club in 2013: FC Málaga (verhuurd door Chelsea)
Clubs daarna: Vitesse (verhuurd), Eintracht Frankfurt (verhuurd), FC Reading (verhuurd), FC Fulham (verhuurd)

Piazón in 2013
Samen met Adryan de uitblinker in, wat toen zo leek, een gouden Braziliaanse generatie. De aanvallende middenvelder Piazón werd, door zijn slungelige verschijning en geweldige rushes met de bal aan de voet, vergeleken met de legendarische Kaká. Chelsea was er in januari van 2012 snel bij en lijfde de creatieveling in. Een jaar later werd hij voor een half seizoen verhuurd aan FC Málaga, waar hij spaarzaam gebruikt werd maar toch een goede indruk achterliet. Met zijn techniek, visie, snelheid en goede traptechniek leek Piazón wellicht in staat het onmogelijke te doen: als talent doorbreken bij Chelsea.

Piazón in 2016
Na een zeer goede verhuurperiode bij Vitesse in 2013/2014, waar hij veel scoorde, strooide met slimme passjes en heerlijke dribbels liet zien, is Piazón de afgelopen seizoenen onzichtbaarder. Bij Eintracht Frankfurt en FC Reading kwam hij minder aan spelen toe en is zijn ontwikkeling eigenlijk piepend tot stilstand gekomen. Op deze manier past Lucas Piazón goed binnen de verloren generatie van Brazilië die ooit zo veelbelovend leek. Tot aan de winter slijt hij zijn dagen in het Championship bij Fulham.

Piazón in 2019
Lucas Piazón behoort nu tot de grote groep spelers waarvan Chelsea eigenlijk niet echt weet wat ze ermee aan moeten. Nou ja, Chelsea weet eigenlijk best wat ze ermee aan moeten: ieder seizoen blijven verhuren totdat er eindelijk een club is die een leuke transfersom voor hem wil betalen. Kapitaalvernietiging staat niet in het woordenboek van Roman Abramovich. Carrièrevernietiging is het toverwoord voor Lucas Piazón, die als speelbal gebruikt wordt. Gelukkig loopt volgende zomer zijn contract bij Chelsea af, daarna ligt de wereld voor hem ‘open’. Als de wereld hem dan nog wil.