ADEMÍLSON

Naam: Ademílson Braga Bispo Junior
Positie: spits, rechtsbuiten
Land: Brazilië
Geboren: 09-01-1994
Club in 2013: FC São Paulo
Clubs daarna: Yokohama F. Marinos (verhuur), Gamba Osaka (verhuur)

Ademílson in 2013
De stille hoop van Brazilië. De Brazilianen hadden (en hebben) al jaren geen superspits meer en Ademílson werd niet ingeschat als de nieuwe Ronaldo, maar misschien wel als de nieuwe Luis Fabiano. Een goalgetter, die op wilskracht de top bereikt en hard kan werken voor zijn ploeg. Op zijn 18e viel hij in 2012 voor het eerst in bij São Paulo en bij zijn debuut als basisspeler scoorde hij meteen, een maand later scoorde hij ook op zijn debuut in de Copa Sudamericana. AC Milan was geïnteresseerd.

Ademílson in 2016
Bij AC Milan is Ademílson allang van het scoutinglijstje geschrapt en ook São Paulo lijkt niet echt meer geïnteresseerd in haar jeugdproduct. Na 2013 kwam hij in 59 duels in de Braziliaanse competitie tot slechts 6 goals, dus dit is duidelijk niet de nieuwe Luis Fabiano. Voor het tweede jaar op rij werd Ademílson vanaf januari verhuurd aan een Japanse club, ook in de J-League is hij geen indrukwekkende doelpuntenmaker. Voor Brazilië Onder-23 wordt hij niet uitgenodigd. Van zijn hele generatie, die flink door de mand is gevallen, is Ademílson de grootste flop. En dat zegt vrij veel.

Ademílson in 2019
De ooit zo veelbelovende aanvaller heeft eigenlijk twee opties voor de rest van zijn carrière. Of hij kan lekker voetballen bij Braziliaanse middenmoters, of hij kan door Azië en het Midden-Oosten gaan zwerven om zo veel geld binnen te harken dat hij na zijn loopbaan niet meer hoeft te werken. De kans dat we Ademílson nog potten gaan zien breken in Europa lijkt uitgesloten. Aan de andere kant, Luis Fabiano was ook al 25 toen hij bij FC Sevilla eindelijk door ging breken…