De 6 grootste toekomstige sterren op de Afrika Cup

Vandaag begint de Afrika Cup, een toernooi in Nederland vooral geassocieerd met onhandig getimede afwezigheid uit clubvoetbal en onhandig getimede spijkerharde overtredingen. Maar natuurlijk lopen er ook gewoon geweldige voetballers rond. Dit zijn zes toptalenten die op het toernooi aanwezig zijn.

Natuurlijk loopt er veel meer fantastisch talent rond op de Afrika Cup, maar dit zijn volgens ons de zes die de grootste kans hebben te schitteren op dit toernooi én vervolgens een mooie voetbaltoekomst te hebben.

Ismaël Bennacer / Algerije / Arsenal / 19
Een obscuur talentje uit de jeugd van Arsenal, door bondscoach Georges Leekens opgeroepen als last minute vervanger van de geblesseerde Saphir Taïder. Bennacer heeft nog een lange weg te gaan voor hij in het eerste van the Gunners staat, maar staat te boek als een creatieve middenvelder die zowel ‘op tien’ als ‘op zes’ prima kan voetballen. Zal op het ervaren middenveld van de Algerijnen waarschijnlijk moeten knokken voor speelminuten, maar als het zo ver is, let dan goed op deze jongen.

Ismaïla Sarr / Senegal / FC Metz / 18
Piepjong, maar kwam dit seizoen al 18 keer in actie in de Ligue 1, logisch dus dat Senegal Ismaïla Sarr meeneemt naar Gabon. Bij Metz speelt hij meestal als rechtsbuiten en hij heeft alles wat een speler op die positie nodig heeft: hij is supersnel, heeft een heerlijke passeerbeweging in huis en kan ook nog eens een behoorlijke bal voorzetten. Op zijn beste momenten doet hij zelfs een beetje denken aan Ousmane Dembélé.

Franck Kessié / Ivoorkust / Atalanta Bergamo / 20
Niet voor niets tweede op onze lijst van 50 grootste talenten geboren in 1996. Vrijwel elk superlatief schiet tekort voor de door de hele wereldtop begeerde Kessié, maar laten we het zo zeggen: Ivoorkust gaat Yaya Touré niet missen. De Ivorianen zijn serieuze titelkandidaten en de kans is groot dat de middenvelder dit toernooi net zo knallend door gaat breken als Renato Sanches deed op het EK.

Youssef En-Neysri / Marokko / FC Málaga / 19
Is al een paar jaar een sensatie in de jeugdopleiding van FC Málaga en maakte grote indruk bij het eerste in de voorbereiding op dit seizoen. De lange spits moet nog wat meer body krijgen, maar is nu al een gevaarlijke targetman die oog in oog met de doelman genadeloos is. Zijn eerste goal in La Liga ligt er inmiddels in en hij heeft al zes interlands voor Marokko op zijn naam staan. Youssef En-Neysri zou wel eens kunnen gaan schitteren op deze Afrika Cup.

Adama Traoré / Mali / AS Monaco / 21
Niet te verwarren met die andere Adama Traoré, de Kameroense Spanjaard van FC Middlesbrough, of de andere Adama Traoré van Mali, of die Adama Traoré die voor FC Basel speelt. Deze Adama Traoré speelt het liefste als aanvallende middenvelder, een rol waarin hij vaak voor het doel verschijnt om gevaarlijk te worden met zijn goede techniek en prima afronding. João Moutinho houdt hem voorlopig uit de basis bij Monaco en voor Mali speelde hij nog niet heel veel interlands, maar de Afrika Cup kan weleens zorgen voor de doorbraak van dit groeibriljantje.

Ramadan Sobhi / Egypte / Stoke City / 19
De talentvolste Egyptenaar sinds Mohamed Salah, maar waar Salah faalde de absolute wereldtop te bereiken zou Sobhi weleens kunnen slagen. Op zijn 17e debuteerde hij al voor zijn land en vorige zomer werd hij door Stoke City weggeplukt bij Al Ahly. In de Premier League mocht hij al vaker meedoen dan verwacht. De linksbuiten is handig met de bal, goed in de combinatie en fysiek behoorlijk sterk voor zijn leeftijd, Ramadam Sobhi kan een ster worden.