De 6 stappen om de perfecte voetbalvrouw te worden

Veel jongetjes dromen er van om ooit profvoetballer te worden. Er zijn ook meisjes die al heel hun leven één hoop koesteren: ooit een voetballer aan de haak slaan en zo een wereld met oneindig veel creditcards binnenstappen. Wij helpen de dames die dit ook willen een handje door zes stappen te noemen die WAG-succes garanderen.

Soms vinden we het in de voetbalwereld allemaal vrij oneerlijk. De elite van de voetbalwereld krijgt miljoenen betaald voor het beoefenen van de leukste sport die er is. Hoe kan iemand zo veel geluk hebben? Toch zijn er mensen die nog veel meer geluk hebben en die je pas echt laten realiseren wat een oneerlijke plek deze aarde is: spelersvrouwen. Geluk dwing je echter af en dus leggen wij jou, jonge vrouw zonder duidelijk plan voor je toekomst, uit hoe je dit hemelse leven ook kunt leiden.

1. Word een model

Sommige voetbalvrouwen zijn zangeres, actrice of presentatrice, maar de ruime meerderheid is model. En dan het liefst bikini- of lingeriemodel, want voetballers leiden een druk bestaan en hebben helemaal geen tijd om af te wachten hoe het er allemaal uit zou zien zonder kleding. Ze weten liever meteen waar ze aan toe zijn. Als je eenmaal model bent en een leuk portfolio bij elkaar hebt moet je natuurlijk zorgen dat die foto’s makkelijk te vinden zijn voor voetballers, op Twitter of op Instagram dus. Voetballers hebben namelijk ook helemaal geen tijd om een vrouw te zoeken in de kroeg, het moet natuurlijk wel lekker simpel via social media kunnen.

2. Stel niet te hoge eisen

Iedereen wil Cristiano Ronaldo of Olivier Giroud, maar vergeet niet wat je werkelijke doel is: ongelimiteerd kunnen shoppen. Dat is wat makkelijker bereikbaar als je kiest voor een topvoetballer die er niet al te goed uit ziet, die is namelijk allang blij dat hij een bikinimodel kan krijgen. Mannen als Mesut Özil, Peter Crouch, Carlos Tevéz, Jérémy Mathieu of David Luiz weten zelf echt wel hoe bizar het is dat zij met een bloedmooi model aan hun arm kunnen lopen. Die zullen het dus ook niet in hun hoofd halen om hoge eisen te stellen.

3. Wees niet te bijdehand

Zoals gezegd, voetballers hebben een druk bestaan en moeten constant presteren, presteren, presteren. Ook hebben ze bijna allemaal hun school niet afgemaakt, dus kom vooral niet bij ze aan met ingewikkelde praat over politiek, literatuur, de opwarming van de aarde of economische ongelijkheid vanuit een historisch en statistisch oogpunt (#ThomasPiketty). Als je weet hoe je moet koken, schoonmaken, de was doen en de bladeren uit het zwembad vissen is dat voldoende. Je moet ook vooral geen weerwoord hebben, want wie is degene die zichzelf al vanaf zijn jeugd heeft weggecijferd?

4. Seal the deal

De grote kunst is om er snel bij te zijn. Als potentiële WAG moet je over dezelfde kwaliteiten beschikken als de gemiddelde talentenscout: je moet van tevoren al weten welke jongeling over een paar jaar een wereldtopper zal zijn. Als je er in dat stadium al bij bent en snel met hem trouwt of minstens één kind verwekt, zal hij er als hij straks wereldfaam verworven heeft minder snel vandoor gaan met een ander lingeriemodel. Waarom denk je dat voetballers altijd zo jong trouwen en kinderen krijgen? Niet omdat hij dat zo graag wil.

5. Heb een eigen ‘carrière’

Mensen moeten natuurlijk niet denken dat je een gold digger bent. Daarom moet je, naast je modellenwerk dat niet telt als echt werk, ook nog een carrière hebben. Elke voetballer wil een “onafhankelijke vrouw” met “haar eigen leven”, want ze hebben zelf al genoeg aan hun hoofd. De loopbaan die je kiest kan werkelijk alles zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan acteren, presenteren, zielige kindjes helpen, kraaltjes aan elkaar rijgen of dat allemaal tegelijk op een heel matig niveau. Het maakt niet zo heel veel uit, als je maar ‘iets’ doet.

6. Wees een echte sterke familievrouw

Terwijl je een superdrukke en supercoole loopbaan hebt moet je natuurlijk ook een geweldige powervrouw zijn die er altijd staat voor haar familie en haar hard werkende man. Daarom moet je je nanny, huishoudhulp, tuinman en poolboy altijd zo goed mogelijk helpen en minstens een uur per dag met de kinderen doorbrengen. Ook al lijkt dat misschien allemaal ontzettend zwaar, jij als sterke vrouw kunt dat aan. Doe het voor je man, doe het voor je kinderen, doe het voor je gezin, doe het voor je oneindige hoeveelheid creditcards.

Lees ook: Hoe word ik een voetbalsuperster? Negen essentiële stappen