ZIELINSKI

Naam: Piotr Sebastian Zieliński
Positie: centrale middenvelder, aanvallende middenvelder, rechtermiddenvelder
Land: Polen
Geboren: 20-05-1994
Club in 2013: Udinese
Clubs daarna: FC Empoli (verhuurd), SSC Napoli

Zielinski in 2013
Samen met Bruno Fernandes de toekomst van het Udinese-middenveld. De Italianen hadden weer eens iemand weggeplukt uit het obscuurste van het obscuurste (hoewel hij ooit als 14-jarige op proef was bij Feyenoord en SC Heerenveen), in dit geval het tweede elftal van Zaglebie Lubin, toen Zielinski nog maar 17 jaartjes oud was. De Pool was een vinnig lefgozertje met een fluwelen techniek en een gevaarlijk schot in de benen, als hij zou kunnen aarden in Italië was het niet ondenkbaar dat hij er een topper zou worden.

Zielinski in 2016
Net als Bruno Fernandes niet geslaagd bij Udinese, maar na twee sterke seizoenen op huurbasis bij FC Empoli klopte er opeens een veel grotere club aan de deur: Napoli. Zielinski en Leandro Paredes waren de absolute sterren bij het bescheiden Empoli, waar Zielinkski in totaal 101 officiële duels voetbalde en zich ontpopte als middenvelder met een drang naar voren die regelmatig resulteerde in doelpunten en assists. Bij Napoli krijgt hij, ondanks zware concurrentie van een goedlopend middenveld, aardig wat speeltijd en lijkt hij wellicht ooit de opvolger van Marek Hamsik te kunnen worden.

Zielinski in 2019
Zielinksi en Arek Milik worden regelrechte volkshelden in Napels, waarbij de eerste vaak aangever zal zijn voor de tweede. Zielinski is simpelweg te goed om nog heel lang tweede keus op het middenveld van Napoli te blijven en ook bij Polen gaat hij de komende jaren een belangrijke rol vervullen naast Grzegorz Krychowiak. Hij wordt heel allround, net als Hamsik, maar gaat met zijn aanvallende kwaliteiten toch net even iets extra’s geven aan de teams waarin hij speelt. Zielinski wordt geen absolute wereldtop, maar wel gewoon een heel erg goede middenvelder.