BRUNO FERNANDES

Naam: Bruno Miguel Borges Fernandes
Positie: centrale middenvelder
Land: Portugal
Geboren: 08-09-1994
Club in 2013: Udinese
Club(s) daarna: UC Sampdoria

Bruno Fernandes in 2013
Als Udinese 2,5 miljoen euro voor je neerlegt moet je wel wat kunnen, als je de reputatie van de Italiaanse middenmoter kent als het aankomt op talentenscouting. Bruno Fernandes, een technisch vaardige middenvelder, was via de jeugd van Boavista bij Serie B-club Novara beland, waar hij flinke indruk maakte. Zijn dribbel, inventiviteit en vooral de heerlijke steekpasses waar hij regelmatig gevaar mee creëerde zeiden de scouts van Udinese genoeg: deze Portugese jeugdinternational moesten ze hebben.

Bruno Fernandes in 2016
Udinese heeft geen seconde spijt gehad van de beslissing aardig wat geld voor hem op tafel te leggen. In zijn debuutseizoen liet hij direct zien een versterking te zijn voor de ploeg, inmiddels is hij al geruime tijd basisklant en zelfs één van de dragende spelers. Hoewel hij aanvoerder was van Portugal Onder-21, zijn talenten als André Gomes, Rúben Neves en Renato Sanches hem echter wel voorbijgestreefd. Zij lijken completer dan de fysiek en defensief niet heel sterke Bruno Fernandes. Dit seizoen is hij overgestapt naar UC Sampdoria, waar hij direct goed op dreef is.

Bruno Fernandes in 2019
Geen wereldtopper en ook geen basisklant bij Portugal, waar over drie jaar namelijk alleen maar wereldtoppers op het middenveld staan. Toch zit er voor Bruno Fernandes zeker een mooie loopbaan in de subtop van Europa in, Sampdoria is daar een goede springplank voor. Geen eeuwige glorie dus voor Bruno Fernandes, maar ook zeker geen vergetelheid.