PAREDES

Naam: Leandro Daniel Paredes
Positie: verdedigende middenvelder, centrale middenvelder, aanvallende middenvelder
Land: Argentinië
Geboren: 29-06-1994
Club in 2013: Boca Juniors
Clubs daarna: Chievo Verona (verhuurd), AS Roma, Boca Juniors (verhuurd), Empoli (verhuurd)

Paredes in 2013
Als je het grootste talent van Boca Juniors bent, weet je dat de scouts zich op de tribunes van La Bombonera voor je verdringen. Niet dat Leandro Paredes daar nerveus van werd trouwens. Als controlerende middenvelder zorgde de jongeling ervoor dat levende legende Juan Román Riquelme kon schitteren, Paredes liep alle gaatjes dicht. Maar vergis je niet, qua stijl deed de jongeling maar weinig onder voor Riquelme. Hij leek altijd net iets meer tijd en ruimte te hebben dan andere spelers, hij leek altijd zonder enige moeite te voetballen. Alleen de allergrootsten hebben dat.

Paredes in 2016
Niet alleen meer vergeleken met Riquelme, maar nu zelfs met Andrea Pirlo. Na wat moeilijke seizoenen als bankzitter en verhuurde speler bij Roma, toonde hij het afgelopen seizoen op huurbasis bij Empoli aan de wereld hoe goed hij wel niet is. Paredes was het kloppende hart van het team dat verrassend elfde werd in de Serie A. De Argentijn schudt er net zo makkelijk een riskante sliding als een pass over vijftig meter uit, passeert tegenstanders wanneer nodig met schijnbare nonchalance en heeft de gave het spel te bepalen. Vergelijkingen met Andrea Pirlo gaan wel erg ver, maar Paredes doet met zijn pure klasse wel sterk denken aan Grzegorz Krychowiak. Bij Roma is hij nu ook basisklant.

Paredes in 2019
De regista van AS Roma, tenzij de Romeinen het heel dom aanpakken en hem alsnog laten vertrekken naar een andere club. Hoe dan ook, Leandro Paredes gaat zich de komende jaren vestigen als één van de allerbeste verdedigende middenvelders op aarde. Hij zal niet alleen een speler worden die heel veel aanvallen van de tegenstander in de kiem smoort, maar ook heel veel aanvallen van zijn eigen ploeg opzet. Paredes kan een stuk beter worden dan Radja Nainggolan en Kevin Strootman, en de natuurlijke opvolger zijn van de ervaren Daniele De Rossi.