DIGNE

Naam: Lucas Digne
Positie: linksback
Land: Frankrijk
Geboren: 20-07-2013
Club in 2013: LOSC Lille
Clubs daarna: Paris Saint-Germain, AS Roma (verhuurd), FC Barcelona

Digne in 2013
Een mogelijke vervanger voor Patrice Evra als linksback in het Franse elftal. Digne, al sinds 2011/2012 een vaste waarde bij Lille, had alles wat een moderne vleugelverdediger moet hebben: een flinke set longen, een drang naar voren, fysieke kracht en een ferme tackle. Bovendien deed Digne iets goed dat voor veel backs lastig is: weinig fout doen. Coach Rudi Garcia had een blind vertrouwen in de international van een gouden Franse lichting met verder ook Paul Pogba, Raphaël Varane en Kurt Zouma, een vertrouwen dat maar niet ophield met uitbetaald worden.

Digne in 2016
Vorig seizoen herenigd met Rudi Garcia bij AS Roma. De talentvolle vleugelverdediger werd in 2013 voor liefst 15 miljoen ingelijfd door Paris Saint-Germain, om de meer dan betrouwbare back te worden die hij bestemd is te worden. Digne én PSG hadden echter niet gerekend op Maxwell, de verpersoonlijking van betrouwbaarheid, die hoe ouder hij wordt alleen maar beter lijkt te worden. Bij Roma toonde Digne echter aan minstens zo goed te kunnen worden als de oerdegelijke Braziliaan en Barcelona sloeg snel toe. Daar mag hij proberen Jordi Alba uit de basis te spelen.

Digne in 2019
Zonder twijfel één van de eersten op het wedstrijdformulier voor de bondscoach van Frankrijk. Ook bij zijn club zal hij een dergelijke rol vervullen, het is alleen nog even de vraag bij welke club dat zal zijn. Voor een club in de orde van grootte van Barcelona gaat Digne zeker goed genoeg worden, maar hij zou niet de eerste talentvolle speler zijn die het niet redt bij Barça. Hoe dan ook, het kan bijna niet anders dan dat deze man een prachtige loopbaan tegemoet gaat.