VARANE

Naam: Raphaël Varane
Positie: centrale verdediger, verdedigende middenvelder.
Land: Frankrijk
Geboren: 25-04-1993
Club in 2013: Real Madrid
Club daarna:

Varane in 2013
Het levende bewijs dat Real Madrid bij tijd en wijlen ook geniaal is in het aantrekken van obscure toptalenten. Toen De Koninklijke in 2011 een tienertje van RC Lens aantrok haalde iedereen de schouders op, maar al gauw begon Raphaël Varane minuten te maken en harten te veroveren. Het is een cliché, maar Varane speelde al op heel jonge leeftijd heel volwassen voetbal en hij toonde alle kwaliteiten voor een toekomstig topverdediger: groot, sterk, slim, rustig met en zonder bal, het spelletje goed lezend, snel, een goede sliding, potentiële leiderschapskwaliteiten. Kortom, een geweldenaar.

Varane in 2016
Het is eigenlijk raar te beseffen dat Raphaël Varane überhaupt op deze lijst staat, want hij is nu al seizoenen lang een gearriveerde topverdediger die het predikaat ’talent’ ruimschoots ontgroeid is. Varane is een tank, een razendsnelle, superslimme tank, die zelden foutjes maakt. Als spits moet het een nachtmerrie zijn om tegen hem te spelen, je kunt hem niet kloppen op kracht, niet op snelheid en je kunt hem ook zelden te slim af zijn. En dan is ie ook nog eens geweldig in de opbouw. Hij moet nu nog concurreren met Pepe, maar het is een kwestie van tijd voor hij die strijd wint. Ook leuk: in ruim 150 wedstrijden voor Real kreeg hij slechts elf gele kaarten, en één rode.

Varane in 2019
Eén van de allerbeste, zo niet de beste, centrale verdedigers op deze planeet. Hij zal gewoon ongenaakbaar zijn, alleen problemen hebben met de absolute topspitsen, maar verder met gemak iedere tegenstander in bedwang houden. Bij het Franse elftal zal hij met Paul Pogba één van de leiders zijn, misschien zelfs wel de aanvoerder. Met zijn rustige, maar toch dwingende aanwezigheid zal Varane de troepen aanvoeren en vooral ook een voorbeeldrol vervullen voor zijn ploeggenoten. Ook bij Real zal hij op termijn zo’n status verwerven, hij kan een icoon van de club worden.