POGBA

Naam: Paul Labile Pogba
Positie: centrale middenvelder, verdedigende middenvelder, aanvallende middenvelder
Land: Frankrijk
Geboren: 15-03-1993
Club in 2013: Juventus
Club daarna: Manchester United

Pogba in 2013
Kon weleens een leuk spelertje worden. Manchester United sloeg zichzelf al voor het hoofd toen Pogba nog maar één seizoen bij Juventus achter de rug had. De grote, sterke, snelle middenvelder leek zo’n beetje alles te kunnen: een bal afpakken, een mannetje uitdollen, een geweldige steekpass geven, een doelpunt maken, noem het maar op. Paul Pogba was een hypertalent, die binnen een paar jaar een grote ster bij Juve en Frankrijk zou zijn. Een nieuw soort middenvelder, met een combinatie van kwaliteiten die we eigenlijk nog niet eerder gezien hadden.

Pogba in 2016
Eén van de beste middenvelders op aarde en inderdaad de grote man bij Frankrijk en… Manchester United (niet echt een stap vooruit, maar oké). Hij heeft álle kwaliteiten die je in het moderne voetbal nodig hebt in overvloede en meer zelfvertrouwen dan Cristiano Ronaldo. Maar nu we vastgesteld hebben hoe ongelooflijk goed hij wel niet is, nu nog even wat mierenneukerij. Als hij écht zonder de twijfel ’s werelds beste middenvelder wil worden, móet zijn handelingssnelheid omhoog en móet hij gaan leren zijn momenten beter uit te kiezen. Niet te veel pielen Paul!

Pogba in 2019
Het is bijna niet voor te stellen dat Pogba’s populariteit en reputatie nog verder gaan groeien de komende jaren, maar dat gaat toch gebeuren. Als het de Fransman gaat lukken zijn immense potentieel nog beter in te zetten, iets waar nou eenmaal ervaring voor nodig is, gaat zijn aandeel goals en assists nog verder stijgen, tot bijna gestoorde hoogtes. Bovendien zal hij hoe ouder hij wordt, steeds meer leider worden en de man om wie alles draait bij United en Frankrijk. Paul Pogba gaat een nieuwe standaard zetten voor wat het betekent om topmiddenvelder te zijn: een alleskunner in ieder opzicht.