Deugboek WK: vrijdag 25 november

Lief deugboek,

Het niet-kijken van het WK gaat me redelijk goed af. Dat wil zeggen: het live kijken. Maar probeer maar eens op social media alles van het toernooi te ontlopen. Dat is zo goed als onmogelijk. Dus dat Nederland won en Argentinië verloor, dat las ik op Twitter. Maar herhalingen en fragmenten negeer ik. 

Zoals ik vorige keer al zei, zou ik dinsdag naar kantoor gaan. Mijn directe collega’s weten dat ik niet kijk, dus de vraag of ik de overwinning van Oranje heb gezien, hebben ze niet gesteld. Al was er een collega die vroeg of ik het WK volgde, en ik heb het kort gehouden: nee, ik kijk het niet. Het was niet het moment om mijn overwegingen uit te leggen.

Maar verder vermaak ik me prima. Er is genoeg te doen op werk, en verder is het een perfecte periode om wat films en series te kijken die al een tijdje op mijn lijst staan. Om toch nog iets van voetbal te kunnen zien, kijk ik de serie Ted Lasso. En afentoe wat potjes FIFA stillen mijn honger ook meer dan voldoende. En dan was er nog het seizoensslot van de Star Wars-serie Andor, maar daarvoor schrijf ik geen WK-deugboek.

Overigens dacht ik met mijn ultrakorte optreden bij EditieNL – ik was vijf seconde in beeld, en ik mocht één zin uitspreken – de Don’t Watch Qatar-propaganda af te kunnen ronden. Maar Enzio mag voor de tweede keer opduiken in het Leidse Universiteitsblad Mare en zelf doe ik een bescheiden bijdrage aan een podcast van iemand die ik via Twitter ken. Maar dat zal waarschijnlijk niet openbaar zijn, aangezien hij de podcast als studieopdracht doet.

Al met al is het dus prima te doen. Weliswaar keken er ruim 4 miljoen(!) mensen naar de wedstrijd van het Nederlands Elftal, maar ik proef weinig WK-enthousiasme in mijn omgeving. Daardoor is de FOMO tot een minimum beperkt, en is het een stuk makkelijker om mijn goede voornemen vol te houden. 

Vandaag (vrijdag) is de tweede wedstrijd van Oranje – ja, dat moest ik googlen – en dan zit ik met Enzio en zijn vriendin in de bioscoop. Totaal onbewust hebben we dus de perfecte avond uitgekozen om met een bak popcorn en/of een zak M&M’s te kijken naar het nieuwste hoofdstuk van de Marvel Cinematic Universe. 

Zou de zaal uitverkocht zijn?