De 6 gadgets voor het WK vrouwenvoetbal

Op zaterdag 6 juni openen gastland Canada en China het WK vrouwenvoetbal. De Oranje-koorts wil nog niet echt losbarsten, en ook de WK-gadgets zijn ver te zoeken. Dus noemen wij de 6 items die toch voor een eindtoernooisfeertje kunnen zorgen.

Als de mannen een EK of WK spelen, staat bijna elke winkel en elke reclame van die winkels in het teken daarvan. Ineens moet alles Oranje, anders hoor je er niet bij. Bij het vrouwen-WK is dat toch duidelijk anders. Terwijl er, wat ons betreft, zeker kansen liggen. Minstens zes.

1. Jillz-pak

De afgelopen jaren waren de vrouwen verplicht om in een overwegend oranje jurkje te lopen. Om het nog enigszins ‘fashionable’ te maken, werden er ontwerpers bij gehaald. Maar nu kunnen de rollen eens omgedraaid worden. Suit up, gentlemen! Er is vast wel iemand die een mooi WK-waardig pak voor mannen kan fixen. En dat kan het ‘vrouwendrankje’ Jillz dan aanbieden, zoals biermerken dat met het jurkje altijd doen.

2. Leeuwinnen

Wat is een WK zonder spaaractie? Supermarkten zijn er dol op, omdat wij er dol op zijn. Of andersom. Hoe dan ook, een spaaractie met Leeuwinnen ligt voor de hand. En of dat dan voetbalplaatjes zijn, of miniatuur-leeuwtjes, dat mag de supermarkt zelf weten. Zolang de kinderen maar weer iets hebben waar ze zich een paar weken druk over kunnen maken. Kunnen de dranghekken van de supermarkten ook weer van stal gehaald worden.

3. Oranje-esdoornbladklapper

Een wát? Een oranje-esdoornbladklapper dus. Omdat een gewone klapper zó vorig eindtoernooi is, kan dit instrument meteen een update krijgen. En wat is één van de nationale symbolen van Canada? Juist, het esdoornblad. Prima geschikt als vorm voor een herriemaker. De kleur oranje spreekt voor zich, en dan heb je de oranje-esdoornbladklapper. Oefen voor de zekerheid dat woord nog maar eens een paar keer.

4. Oranje paardenstaart

Sommige mensen zetten tijdens een voetbaltoernooi enorm graag iets op hun hoofd. Een indianentooi, een helm, een bos wortelen. Zolang het maar oranje is. En om toch in de sfeer van het vrouwenvoetbal te blijven, is de oranje paardenstaart zeer geschikt. Bijna alle voetbalsters hebben er één, dus hoe kan je je nu meer één voelen met het Nederlands Elftal dan met een oranje paardenstaart?

5. Slaapshirt of nachthemd met tekst

Canada heeft als WK-gastland iets meer sympathie dan bijvoorbeeld Rusland of Qatar. Alleen is een nadeel dat de meeste wedstrijden gespeeld worden als het hier nacht is. En om maar in die nachtelijke sfeer te blijven, is een slaapshirt of nachthemd welkom. Maar dat is niet compleet zonder tekst. Denk aan ‘Wat kunnen ze hockeyen, hè?’ met een Canadese vlag. Of gewoon zoiets uitgekauwds als Hup Holland Hup.

6. Buurdopjes

Zoals gezegd worden veel wedstrijden op een tijdstip gespeeld, waarop sommige mensen (die niets met voetbal hebben) willen slapen. Natuurlijk respecteren we dat, al willen we ook gewoon voetbal kijken. De oplossing is: buurdopjes. Oordopjes voor de buurman of –vrouw, zodat die kan pitten, terwijl jij door de spanning van Nederland – Canada klaarwakker bent. Jij blij, je buren blij, iedereen blij.

Foto bovenaan: deondernemer.nl