De Blatter en de Guardiola van de Week #1

Tijdens het WK zal Ruben elke week de ‘Blatter van de Week’ en een ‘Guardiola van de Week’ kiezen. Een Blatter verpest het voetbal, een Guardiola verrijkt het voetbal juist.

blatter-guardiola

Voor de ‘Blatter van de Week’ komen mensen in aanmerking die ontzettend irritant, egoïstisch, megalomaan of een combinatie hiervan zijn. De eerste wordt verdeeld tussen een Portugese speler en een Japanse scheidsrechter.

Blatter van de Week

Switzerland FIFA WCup Bids Blatter Soccer

Er waren een aantal mensen die graag de eerste Blatter van de Week wilden worden. Diego ‘Kopstoot’ Costa bijvoorbeeld, Arno Vermeulen met zijn tenenkrommende commentaar, of wat dacht je van matennaaier Thomas Müller?

Müller brengt ons wel bij één van de twee winnaars: Pepe. Ok, die Duitser is een eikel. Maar laat je niet zo provoceren, Peppie. Die kopstoot is onnodig, en nog belangrijker: je verpest de wedstrijd. Portugal had al weinig te vertellen, maar met 10 man werd de ploeg het zwijgen opgelegd. En daarom is Pepe één van de winnaars.

De andere winnaar is ook iemand die een wedstrijd verpestte. En meteen al aan het begin van het toernooi: Yuichi Nishimura. Zonder al te veel complotten te vermoeden: Brazilië moest natuurlijk gewoon winnen. En als dat moet met een scheids die een lachwekkende strafschop geeft, dan moet dat maar.

Guardiola van de Week

Champions League 2009/2010 Semifinale RitornoBarcellona - 28.04.2010Barcellona-Inter

Omdat ik niet alleen maar zuur wil zijn, kies ik ook een ‘Guardiola van de Week’. Mensen die het voetbal op de één of andere manier verrijken, maken kans op deze eretitel. Gelukkig waren er afgelopen week een aantal potentiële winnaars.

Uit chauvinistische overwegingen wil ik Daley Blind, Bruno Martins Indi, Arjen Robben en Memphis Depay noemen. En onze supermarktscheidsrechter Björn Kuipers. Stiekem kan ik het hele Nederlands Elftal wel noemen. Allemaal presteerden ze fantastisch.

Maar eigenlijk kunnen we niet om de Italiaanse Opperbaas heen. De enige voetballer die zich mag laten fotograferen in een wijngaard met een goed glas Bordeaux. En die tussendoor even op zijn 35e een heel elftal aanvoert: Andrea Pirlo.

Wij waren altijd al fan van deze Plato op kicksen. Niet alleen om zijn Griekse uiterlijk en zijn intelligentie die het gemiddelde voetbal-IQ ver ontstijgt, maar simpelweg ook om zijn kwaliteiten op het veld. Hij mag trager zijn dan de doelman, want hij strooit als een niet nader te noemen knecht van een bekende kindervriend met briljante passjes.

Blatter van de Week #1: Pepe en Yuichi Nishimura
Guardiola van de Week #1: Andrea Pirlo

Bio-Ruben