Mannen Wiens Voeten Wij Kussen: De basiself

De serie ‘Mannen wiens voeten wij kussen’ dateert nog uit de tijd dat Ruben net permissie had gekregen om zich te bemoeien met Enzio’s geesteskindje dat nog steeds groeit. Inmiddels hebben we een mooi elftal bij elkaar. Dus wordt het tijd voor een terugblik.

Nee, het is nooit een vooropgezet plan geweest om deze MWVWK-serie te laten resulteren in een Superelftal. En ja, het is een gekunsteld elftal, de balans is ver te zoeken. Maar wat zou het, het zijn stuk voor stuk toppers. Als één van ons een rijke Rus of Arabier zou zijn, hadden we een club gekocht om dit elftal bij elkaar te kunnen brengen.

MWVWK-elftal

Het Elftal Wiens Voeten Wij Kussen speelt in een ietwat geforceerde 3-4-3-opstelling met natuurlijk Thibaut Courtois op goal. Zanetti en Nesta bewaken de backposities en Gerrard overziet het spel vanuit de centrale verdediging. Pirlo is de briljante spil, met naast hem loopwonders Di Maria en Welbeck. Achter de drie spitsen Berbatov, Zlatan en Di Natale staat de Japanse ‘tien’ Honda.

Doelman: Thibaut Courtois
“Hij lijkt bijna alles tegen te houden mede dankzij zijn uitschuifbare armen. Waar andere keepers aan de lat gaan hangen, kan de Belgische doelman vanuit het midden van het doel beide doelpalen even vastpakken.”

Rechtsback: Javier Zanetti
“Zanetti: de man met het aanzicht van de ideale schoonzoon. Zo een die nooit te laat komt, altijd de tafel dekt én afruimt en voor je het door hebt ook nog de afwas staat te doen.”

Centrale verdediger: Steven Gerrard
“Het rechterbeen van Steven Gerrard is vroeger in dezelfde ketel gedoopt als Obelix. Er zit zoveel power in zijn afstandsschoten, dat de trouwe fans achter het doel een bitje in hun mond hebben.”

Linksback: Alessandro Nesta
“Nesta rent zoals een balletdanser een pirouette maakt, Nesta rent zoals de zon opkomt boven de zee, Nesta rent zoals engeltjes door de wolken dartelen.”

Controlerende middenvelder: Andrea Pirlo
“Pirlo voetbalt niet. Pirlo maakt kunst. Pirlo degradeert alle andere voetballers tot… voetballers, en stijgt er zelf bovenuit als kunstenaar.”

Rechtshalf: Angel Di Maria
“Ángel di Maria is de koning van de tweede viool. Als kind stond hij in zijn geboorteplaats Rosario al in de schaduw van Messi, nu bij Real is Ronaldo de ster.”

Linkshalf: Danny Welbeck
“Danny Welbeck heeft zijn hart verpand aan maar één ding: de liefde voor voetbal. Welbeck voetbalt als een kind. Welbeck voetbalt als een jongensdroom.”

Aanvallende middenvelder: Keisuke Honda
“Een bad boy, een rebel, met een Super Sayan-kapsel en een vreemde, ietwat enge officiële website vol cryptische boodschappen, een excentriek persoon die geen fuck geeft om de eeuwenoude Japanse etiquette en bescheidenheid.”

Rechterspits: Dimitar Berbatov
“Hij passt zoals Da Vinci schilderde, hij passeert tegenstanders met de elegantie van een antilope en scoort goals die zo mooi zijn dat volwassen mannen ervan huilen.”

Centrumspits: Zlatan Ibrahimovic
“Zlatan, de man die bijna alles in zijn nadeel onterecht vindt. Zlatan, die met het vingertje, de boze blik als iets hem niet zint.”

Linkerspits: Antonio Di Natale
“De voeten van Di Natale zouden gekust moeten worden met het fanatisme, waarmee kinderen een ijscoman begroeten. Daar is ‘ie weer, mijn held!”

Foto bovenaan: ondball.com.