BV’s Nooit Overhypte Leestips: week 15

Een dagje later dan je gewend bent, maar wel weer gewoon op niveau. Met verandering op La Masía, het leger in Rio, een elftal transfervrije toppers, waarom RB Leipzig zo verkeerd niet is en hoe het kan dat er zo weinig gekleurde coaches zijn.

BuitenkantVoetlogoII

Bleacher Report – Should Barcelona Rethink How They Run La Masia?
7 april 2014

De reactie van Barça-kenner Guillem Balague, die onder meer de biografie van Lionel Messi neerpende, op het transferverbod van de Catalaanse grootmacht. Balague vindt dat Barcelona zich te veel in de slachtofferrol wentelt, wijzend naar andere clubs die dezelfde fouten maken als zij. In plaats daarvan moeten ze in de spiegel kijken, en eens grondig gaan nadenken of hun manier van werken wel echt het beste is voor de jonge knaapjes met grote dromen binnen de muren van La Masía.

LIVEWIRE – The military occupation of Maré ahead of Brazil’s World Cup
8 april 2014

Dat Amnesty International zich via haar blog LIVEWIRE zo veel met het komende WK bemoeit, zegt veel. In dit geval gaat het over de favela Maré, die (nu al!) bezet is door het leger om de veiligheid te garanderen op het komende WK. Volgens Amnesty is dit echter een mensenrechtenschending, aangezien de bewegingsvrijheid voor veel onschuldige mensen enorm wordt ingeperkt. De kans is aanwezig dat het leger nog meer wijken in gaat nemen, klaar voor de oorlog die het WK dreigt te worden.

Transfermarkt.de – Transfer-Update: Diese Star’s gibt’s im Sommer noch ablösefrei
8 april 2014

Ja, een Duits artikel! Entschuldigung. Dit gaat over de transfervrije spelers van komende zomer en als dat het onderwerp is, is er nou eenmaal geen site die daar meer over weet dan Transfermakt.de. En wat blijkt? Het is een flink sterk elftal dat straks gratis is. Wat dacht je van John Terry? Of Víctor Valdés? Ook mannen als Jérémy Ménez en Mame Diouf zijn straks gratis op te halen bij hun cluppies. Ze zijn allemaal al wel wat aan de oudere kant, maar de meesten kunnen nog jaren mee. Inslaan die handel!

Bundesliga Fanatic – In Defence of Red Bull: The Leipzig Football Project
8 april 2014

Wij schreven onlangs over Red Bulls-voetbalimperium, waarin RB Leipzig het uiteindelijke speerpunt is. In Duitsland houden ze echter niet van dit soort schaamteloze PR-stunts en dus is Leipzig één van de meest gehate clubs van het land. Vooral 11 Freunde trekt het zwaard om de club te bestrijden. Bij Bundesliga Fanatic vinden ze dit echter hypocriete nonsens. Want VfL Wolfsburg is toch ook van Volkswagen? Bayer Leverkusen is van Bayer, en Schalke 04 is zowat van Gazprom. Sterk artikel.

These Football Times – The Rooney Rule And A Lack of Black Managers
10 april 2014

Dit heeft niks met Wayne Rooney te maken. De Rooney-regel is een regel in het American Football, die dicteert dat elk team als ze op zoek zijn naar een nieuwe coach, minstens één gekleurd persoon een sollicitatiegesprek moet gunnen. These Football Times kijkt of zo’n regel ook in het voetbal zou werken, aangezien het coachesgilde vrijwel geheel uit blanken bestaat. Ze concluderen dat de Rooney-regel niet ideaal is, maar vinden wel dat er veel moet veranderen in de voetballerij.