BV’s Ook Heel Praktische Leestips: week 14

Corruptie bij de FIFA (alweer!), een succesvolle Clarence Seedorf, het Japanse 100-jarenplan om het WK te winnen, de link tussen neppe vliegtuigonderdelen  en match-fixing en de uitgestorven voetbalgeneraal, dat zijn je Leestips deze week!

 

BuitenkantVoetlogoII

The Daily Mail – Whistleblower claims Jack Warner took Australia’s £270,000 for his World Cup vote
29 maart 2014

Ken je dat verhaal van die Qatarezen die heel veel geld aan FIFA-bazen betaalden zodat ze in 2022 het WK mogen organiseren? Daar komt nu nog een dimensie bij. Een klokkenluider uit het kamp van het Australische bid vertelde deze week aan Michael Garcia, de FIFA waakhond die er vorige week bijna uitgewerkt werd, dat de Australiërs óók hadden geprobeerd de boel om te kopen. De voormalige FIFA-vice-president Jack Warner had flink wat geld van ze geincasseerd, maar uiteindelijk werd het toch Qatar.

Forza Italian Football – Clarence Seedorf Passes The Test With Flying Colours
31 maart 2014

Onze Stan schreef op 26 maart over Clarence Seedorfs moeilijke tijden, Forza Italian Football concludeerde een paar dagen later dat de Milan-coach die moeilijke tijden uiteindelijk prima doorstaan heeft. Hij maakte wat slimme aanpassingen aan zijn elftal, maakte Kaká belangrijker, en plotseling werden Fiorentina en Chievo verslagen. Verder stellen de mannen van het Engelstalige Serie A-blog vast dat Milan gewoon een kut team heeft, maar dat wisten we natuurlijk allemaal allang.

These Football Times – Japan’s Visionary 100-Year Plan For World Cup Succes
2 april 2014

Stelletje sneaky ninja’s. Nu blijken de Japanners in 1992 een plan gemaakt om binnen honderd jaar het WK te winnen en de sterkste competitie van Azië op te bouwen. These Football Times kijkt hoe het momenteel gaat met de Japanners en ze doen het erg goed. Dit jaar zullen ze nog geen Wereldkampioen worden, maar ze zijn sterker dan ooit. En de Japanse J-League doet het ook niet onaardig. Conclusie? “Japan: World Cup winners. When? Who knows, but you heard it here first.”

Declan Hill – Fake Airplane Parts And Match-fixing (Yep, there is a link!)
3 april 2014

Declan Hill moet een beetje uitkijken dat hij niet zo’n eeuwige zeiksnor wordt als Raymond Verheijen, maar gelijk heeft hij natuurlijk wel vaak. Match-fixing, het gebied waarop hij de wereldwijde autoriteit is, moet aangepakt worden. In dit artikel verklapt hij hoe: begin in Azië. Tevens sleept hij er nog een nep-vliegtuigonderdelenhandel bij en een theorie over hoe het Malaysian Airlines-toestel verdwenen is, maar daar moet je maar niet op letten.

These Football Times – The Death of Football’s On-Field General
4 april 2014

Alweer These Football Times, ze waren op dreef deze week. Dit artikel gaat over een uitgestorven soort voetballer: de generaal. Spelers als Roy Keane en Patrick Vieira, die niet per se extreem goed waren, maar met hun leiderschap toch één van de belangrijkste spelers van hun elftal waren. Maar waarom bestaan zulk soort voetballers niet meer? Daar geeft Jon Townsend in dit erg sterke artikel een deprimerend antwoord op.