Tot tien tellen met Super Mario

balotelli

Zou je het een dag volhouden aan de zijde van Mario Balotelli? Waarschijnlijk niet. Zijn imago is dermate aangetast, dat het lijkt alsof hij binnen tien tellen uit elkaar kan barsten. Afgelopen zondag, tijdens Internazionale tegen AC Milan, bleek het tegendeel.

Door de constante spectaculaire berichtgeving omtrent de persoon Mario Balotelli zou je bijna twijfelen of het hem zelf lukt om tot tien te tellen. Het ene incident is nog niet uitgekauwd, of het volgende smulverhaal gaat er in als zoete koek. Intelligentie is een schaars gegeven in de voetbalwereld, maar Balotelli lijkt wekelijks de kroon te spannen.

Super Mario speelt nu bij AC Milan, maar is een jeugdexponent van Internazionale. Wie zich een beetje in de voetbalmaterie verdiept heeft, hoeft geen wenkbrauwen te fronzen bij het feit dat daar een nieuw incident aan verbonden zit. Zondag werd ieder balcontact van Balotelli van een striemend fluitconcert voorzien.

Het wachten was op zijn eerste uitbarsting. 1, 2, 3, 4, 5, 6… Wacht eens!? Balotelli kroonde zich zonder zijn hand ervoor om te draaien tot de gevaarlijkste speler aan Milan-zijde. Hij danste op het ritme van de striemende fluitconcerten door de Inter-defensie, degradeerde Samir Handanovic tot een schietschijf en diende zijn ploeggenoten een boost toe. Hoewel het resultaat achterwege bleef, mocht de Inter-aanhang concluderen dat uitfluiten toch niet de manier is om Balotelli uit zijn spel te halen.

Het beeld aan het einde van de tweede helft: 1, 2, 3, 4, 5, 6… “Hé Mario! Sta eens op! Iedereen weet dat je zolang op de grond ligt om tijd te rekken.”  Als Mario het zelf niet is, dan zijn het de Inter-spelers wel die geen zin hebben om op tot tien tellen te wachten.

Balotelli heeft er alles voor over om te winnen, en tot op zekere hoogte ook door sportief te blijven. Springt hij dan echt niet uit zijn vel? Ja wel. Als het spel wordt hervat  na de 1-0 van Rodrgio Palacio, heeft hij tien tellen nodig om een gele kaart te pakken. Het is dan de 87ste minuut. Die Balotelli is best een toffe peer. Vraag dat maar na aan Sulley Muntari, die zich na 92 minuten spelen laat gaan en met een rode kaart van het veld moet.

Balotelli is geen moment bij de ruzie betrokken, die na de provocatie door Zdravko Kuzmanovic  aan het adres van Muntari volgt. Pas na het laatste fluitsignaal komt er weer frustratie los. Dan komt het besef dat Milan in de middenmoot van de Serie A blijft dobberen. Een schamele troost voor Super Mario: tot tien tellen kan hij.