VIETTO

Naam: Luciano Darío Vietto
Positie: spits, tweede spits
Land: Argentinië
Geboren: 05-12-1993
Club in 2013: Racing Club de Avellanada
Clubs daarna: FC Villarreal, Atlético Madrid, FC Sevilla (verhuurd)

Vietto in 2013
Eén van de allergrootste talenten in de Argentijnse competitie. In 2011 liet Diego Simeone hem debuteren bij Racing Club, waar hij direct veel indruk maakte. Nadat Simeone vertrokken was lukte het de jonge Vietto een basisplaats te veroveren, in zijn eerste seizoen als vaste waarde maakte hij meteen 13 goals. Het grote talent deed volgens sommigen zelfs denken aan Sergio Agüero, een niet al te vreemde vergelijking. Ook Vietto was vrij klein, wendbaar en had een goede dribbel in de benen. Bovendien kon hij met links én rechts goed schieten, een zeldzame kwaliteit. Het leek een kwestie van tijd voor de Argentijn de stap naar Europa zou zetten.

Vietto in 2016
In 2014 durfde Villarreal het voor 5,5 miljoen euro aan, achteraf een zacht prijsje. In zijn debuutseizoen scoorde hij in 48 officiële duels 20 doelpunten, een meer dan respectabele oogst voor zo’n jong ventje. Zijn talent was overduidelijk en Diego Simeone haalde hem na één jaar binnen. Vorig seizoen lukte het Vietto niet zich in de basis te knokken bij Atlético, mede doordat hij qua speelstijl te veel lijkt op Antoine Griezmann. Momenteel is hij verhuurd aan FC Sevilla, een match made in heaven zo lijkt het. Na een jaar schitteren bij de Europa League-winnaar kan Vietto zijn Franse concurrent wellicht opvolgen, als die vertrekt bij de Madrilenen.

Vietto in 2019
Niet van het absolute wereldniveau als zijn land- en leeftijdgenoot Paulo Dybala, maar wel een meer dan dodelijke aanvaller. Voor in het Argentijnse elftal lijkt de grote, sterke Mauro Icardi meer complementair aan Dybala, maar Vietto kan een geweldig geheim wapen worden. Op clubniveau zal hij bij één van de grotere clubs op aarde een (semi-)basisplaats hebben en veel doelpunten maken. Bovendien zal hij, net als Sergio Agüero, een voorbeeldprof zijn: correct, geen gekke dingen, gewoon lekker voetballen.