ICARDI

Naam: Mauro Emanuel Icardi Rivero
Positie: spits
Land: Argentinië
Geboren: 19-02-1993
Club in 2013: Sampdoria
Club daarna: Internazionale

Icardi in 2013
Een uit de jeugdopleiding van FC Barcelona weggevluchte Argentijn die bij Sampdoria in rap tempo naam voor zichzelf maakte. Vooral door goals te maken, veel goals. Het jonge ventje, liefkozend ‘Maurito’ genoemd en met rugnummer 98 op de rug, had alles wat men in Italië van een topspits verwacht: het vermogen van halve kansen hele doelpunten te maken, altijd loerend op het randje van buitenspel, een redelijke snelheid, fysieke kracht, dreiging in de lucht en een betere techniek dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Bovendien leek er ook een steekje los te zitten bij de spits, wat de Italianen altijd kunnen waarderen.

Icardi in 2016
Aanvoerder en sterspeler van Internazionale (hoewel dat tegenwoordig niet meer zó’n enorme prestatie is). Mauro Icardi blijft doen wat hij het beste kan: veel doelpunten maken op het veld, rare outfits dragen en vreemde dingen doen erbuiten. De waanzin in het hoofd van de jonge Maurito is waarschijnlijk wat hem zo goed maakt, hij is nergens bang voor, extreem koelbloedig oog in oog met zelfs de allerbeste keepers en bezwijkt nooit onder de druk. Toch is hij niet de makkelijkste, bij Inter hebben ze met hem bijna net zo veel moeite als ooit met Mario Balotelli. Gelukkig lijkt Icardi vele malen talentvoller dan ‘Super Mario’.

Icardi in 2019
Niet behorend tot de vijf beste aanvallers op aarde zoals zijn landgenoot Paulo Dybala, maar wel tot de spraakmakendste. Hij blijft ze er gewoon de rest van zijn carrière in grote getale in rammen en clubs zullen daarom veel geld over hebben voor zijn diensten. In het Argentijnse elftal zal hij een ‘geheim wapen’ worden. Icardi wordt niet de nieuwe Pablo Osvaldo of Maxi López (met wiens vrouw hij ooit een affaire had en nu getrouwd is), Mauro Icardi is het echte werk. Een ouderwetse spits gecombineerd met een excentrieke persoonlijkheid, een dodelijke combinatie.