HÖJBJERG

Naam: Pierre-Emile Höjbjerg
Positie: centrale middenvelder, verdedigende middenvelder, aanvallende middenvelder
Land: Denemarken
Geboren: 05-08-1995
Club in 2013: FC Bayern München
Clubs daarna: FC Augsburg (verhuurd), FC Schalke 04 (verhuurd), FC Southampton

Höjbjerg in 2013
Misschien wel het grootste talent dat op dat moment vanuit de jeugdopleiding tegen de deur van het eerste elftal van Bayern München schopte. De Duitsers hadden het grote talent in 2012 weggeplukt bij Brøndby IF, minder dan een jaar later maakte Pep van hem de jongste Bayern-debutant ooit. Het was dan ook niet moeilijk zijn klasse te zien: Höjbjerg leek op een soort fysiek sterkere versie van Christian Eriksen, die ook nog eens een bal kon veroveren. Als het even mee zat zou de jonge Deen zeker een ster kunnen worden voor FC Hollywood.

Höjbjerg in 2016
Tot nu toe heeft het nog niet echt meegezeten, aangezien er alleen maar meer goede middenvelders bijgekomen zijn bij Bayern. Vandaar dat Höjbjerg verhuurd werd aan FC Schalke 04, waar hij de concurrentiestrijd aan moest met de eveneens zeer talentvolle Leon Goretzka (een zelfde type speler), Max Meyer en Johannes Geis. Met zijn veelzijdigheid en klasse werd hij aardig wat gebruikt, maar hij was zeker geen vaste waarde. Bij Denemarken is hij echter al 15-voudig international en de ervaring en fysieke weerbaarheid die hij de afgelopen jaren heeft ontwikkeld maken van hem nu al een zeer goede middenvelder. Vandaar dat Southampton 15 miljoen euro voor hem over had.

Höjbjerg in 2019
Veel zal afhangen van dit seizoen. Het beste voor de Deen zou zijn dat hij zich bij Southampton in de basis kan knokken een jaar lang kan vlammen op het hoogste niveau. Dan kunnen we eindelijk zien hoe goed deze jongen nou echt is, maar afgaande op de flitsen van genialiteit die we de afgelopen jaren zagen, is het niet ondenkbaar dat Pierre-Emile Höjbjerg over drie jaar van absolute wereldklasse is, en Bayern München spijt krijgt van haar beslissing om de middenvelder te verkopen.