MEYER

Naam: Maximilian Meyer
Positie: aanvallende middenvelder
Land: Duitsland
Geboren: 18-09-1995
Club in 2013: FC Schalke 04
Club daarna:

Meyer in 2013
Een jong ventje met al een hele reputatie in Duitsland. In de jeugdploegen van Schalke 04 en Die Mannschaft was de aanvallende middenvelder jaar in jaar uit de uitblinker, met zijn vele doelpunten en assists. Het meest in het oog springend waren echter zijn techniek – Meyer trainde veel in de zaal – en snelheid. De Duitsers zagen hem als het grootste talent sinds Julian Draxler, die een groot spelmaker zou kunnen worden. Als 17-jarige mocht hij al debuteren in het eerste, de toekomst zag er rooskleurig uit.

Meyer in 2016
Nog steeds een heel groot talent bij Schalke 04, die al drie seizoenen op rij basisspeler is. In die drie jaar heeft hij een aantal geniale wedstrijden gespeeld, zoals in 2014/2015 tegen Chelsea, en zijn debuut gemaakt voor het Duitse elftal (al bleef het voorlopig bij die ene wedstrijd). Hij is meer een Mesut Özil of Marco Reus dan een Toni Kroos, in verdedigend opzicht heb je vrij weinig aan hem, maar hij is wel een baltovenaar die met een magisch moment een wedstrijd voor je kan winnen. Schalke is zo blij met Meyer, dat de club hem het nummer 7 gaf, dat ze na Raúl eigenlijk niet meer aan andere spelers wilden geven.

Meyer in 2019
De natuurlijke opvolger van Mesut Özil en Marco Reus. Maar goed, dat was Mario Götze ook. En Julian Draxler leek ook in een rechte lijn naar de top van de Olympus te gaan. Met andere woorden, Max Meyer moet uitkijken dat hij niet verzuipt tussen alle talentvolle voetballers die Duitsland op dit moment heeft, en geen onhandige transfers maakt. Toch lijkt Meyer de juiste combinatie te bezitten van on-Duitse flair en oer-Duitse degelijkheid. Verwacht hem daarom over drie jaar maar als één van de sterren van de Bundesliga.