DRAXLER

Naam: Julian Draxler
Positie: aanvallende middenvelder, linksbuiten, rechtsbuiten
Land: Duitsland
Geboren: 20-09-1993
Club in 2013: FC Schalke 04
Club daarna: VfL Wolfsburg

Draxler in 2013
Duitslands favoriete ‘wunderkind’. Als 17-jarig pubertje blies hij scouts, trainers en vooral tegenstanders omver als wervelende tornado in het eerste van ‘zijn’ club Schalke en niet kort daarna, in 2012, debuteerde hij zelfs al voor Die Mannschaft. Wat had deze jongen precies, waardoor men hem zo bewierookte? Alles. Draxler dolde tegenstanders voor de lol met zijn geweldige passeerbewegingen, was sneller dan de meeste backs, al behoorlijk uit de kluiten gewassen, kon combinaties aangaan met zijn ploeggenoten en had ook nog eens een donderend afstandsschot in de benen.

Draxler in 2016
Hij is 27 interlands en een WK-winst verder, maar is op clubniveau nog niet tot de absolute wereldtop doorgedrongen. De kwikzilverachtige Draxler krijgt veel schoppen en is blessuregevoelig, waar zijn ontwikkeling tot wereldster veel hinder van heeft ondervonden. Vorige zomer maakte hij plotseling de verrassende overstap naar VfL Wolfsburg, waar hij zijn draai inmiddels heel aardig gevonden heeft en waar hij dit seizoen de absolute uitblinker moet worden. Hij is nog steeds jong en neemt een omweggetje naar de top, zoals ook Schalke’s Mesut Özil ooit een tussenstop bij Werder Bremen nodig had. Maar dat Draxler die top gaat bereiken, staat nog steeds vast.

Draxler in 2019
Hoewel Julian Draxler goed uit de voeten kan op de vleugelposities, zal hij uiteindelijk net als Özil en ook Marco Reus terechtkomen op zijn favoriete plek: die van aanvallende middenvelder. In die rol zal hij in 2019 één van de grootste wapens zijn van één van de grootste clubs ter wereld, al valt nog te bezien welke club dat is. Hij zal defensies openrijten met daverende dribbels en splijtende steekpasses, en wonderdoelpunten scoren bij de vleet. In heel Europa en ver daar buiten zal de naam Julian Draxler sidderingen van angst teweegbrengen bij zelfs de meest geharde verdedigers.