FELIPE ANDERSON

Naam: Felipe Anderson Pereira Gomes
Positie: linksbuiten, aanvallende middenvelder, rechtsbuiten
Land: Brazilië
Club in 2013: FC Santos
Club daarna: Lazio Roma

Felipe Anderson in 2013
Overschaduwd door megatalent Neymar bij Santos en ook niet zo hoog aangeslagen als Adryan of Lucas Piazón, maar toch hard op weg een grote jongen te worden in Brazilië. Zijn superieure techniek past perfect binnen de Braziliaanse samba-traditie en Felipe Anderson koppelt dat aan zijn snelheid, lef en goede traptechniek. Dat levert een dodelijke combinatie op en maakt van de man die zowel Ganso als Elano uit de basis speelde bij Santos een genot voor het oog van iedere liefhebber. Geen Neymar, maar toch een jongen met een gouden toekomst.

Felipe Anderson in 2016
De Braziliaan trok in de zomer van 2013 naar Lazio Roma en is daar uitgegroeid tot één van de meest gewilde vleugelspelers van Europa. Hij is wat de jeugd van tegenwoordig een ‘5 star skiller’ noemt, maar heeft meer dan alleen leuke trucjes in huis. Hij heeft bewezen goals te kunnen scoren én voor te kunnen bereiden en is daar zo goed in dat Lazio vorige zomer een bod van 50 miljoen (!) van Manchester United afwees. Het afgelopen seizoen was voor zowel Lazio als Felipe Andersom minder succesvol, maar iedereen kan zien dat dit een geweldig talent is dat Adryan en Lucas Piazón ver voorbijgestreefd is.

Felipe Anderson in 2019
Of hij goed genoeg is voor de absolute top is nog even afwachten, misschien wordt hij het type grillig genie dat zijn carrière lang pendelt tussen de Europese top en subtop. Ook bij het Braziliaanse elftal kunnen we niet van hem verwachten dat hij een basisplaats verovert, maar hij zou wel een perfect geheim wapen kunnen zijn om wedstrijden die stroef verlopen open te breken met een briljante ingeving. Toch heeft Felipe Anderson dermate veel zeldzame kwaliteiten in huis dat ook het bereiken van de grootste clubs op aarde niet onmogelijk is.