Column: Stoorzender Vlaar

Het was ook wel een brutale vraag van Ron Vlaar, of hij bij Feyenoord zijn conditie op peil mocht houden nu hij op de weg terug is van een zware knieblessure. Zo’n ongelukkige, contractloze, herstellende voetballer hier rondjes laten lopen? Nee, dat zou het groepsproces en de focus totaal verstoren, oordeelde de clubleiding van Feyenoord.

“Ik ga zaterdagavond met mijn vriendin naar de bioscoop en op zondag is de enige dag in de week dat zij heerlijk kan uitslapen, dus ik weet nog niet zeker of ik in Tilburg kom kijken, maar als ik onverhoopt vroeg wakker ben dan pik ik misschien wel een helftje mee. Komt goed uit trouwens, want ik weet nog uit mijn eredivisietijd dat Rita in de kantine daar heerlijke kaassoufflés bereidt, zo’n beetje de lekkerste van het land, dus nu ik erover nadenk kom ik misschien toch wel kijken! Hé, trouwens, Kazim, heb jij jezelf al gezien in die FIFA-game? Haha, ik moest lachen man, je lijkt echt sprekend. Ook die maniertjes en zo, op een gegeven moment zag ik je een bidon wegsmijten, ik kwam niet meer bij, maar goed. Hé Dirkie, Brazilië vorig jaar, heb jij ook weleens een idee dat dat al tig jaar geleden is? Ik speelde tegen die Argentijnen de wedstrijd van m’n leven, soms heb ik het er met mijn vriendin over en die zegt dan “Och, opa vertelt”. Is fucking frustrerend man, ik ben pas 30, ze zeggen toch altijd dat je rond die tijd op je best bent? Hoe is dat bij jou dan, jij bent al een beetje aan het terugblikken toch? Word jij ook opaatje genoemd? Ik heb soms het idee dat jij ouder bent dan Gio, terwijl die jullie trainer is, hahaha. Hoe oud is Gio nou eigenlijk? O, hij staat achter me? O, hey, Gio, trainertje, jij wordt ook elk jaar een jaar jonger hè, of niet? Ik zeg net tegen Kuytje dat die eigenlijk ouder lijkt dan jij, terwijl jij al trainer bent, hahaha. Ik bedoel: alleen al het feit dat we je Gio mogen noemen, dat zegt toch eigenlijk genoeg? Ja, ja, ik ga al douchen, relaxt, ik hoef zondag toch niet mee te doen, hahaha. Wordt trouwens wel lastig hoor, daar in Tilburg, Willem II-uit altijd lastig is het gezegde toch? Volgens mij is dat wel een beetje een angstgegnertje voor jullie, ik weet nog vorig jaar in De Kuip, werd het opeens 1-2 of zo. Die Armenteros speelde alsof z’n carrière ervan af hing, terwijl hij bij Feyenoord meestal verstoppertje speelde, hahaha. Oké dan, ik ben gedoucht. Hé jongens, ik ga ervandoor, morgen sla ik even over, moet met mijn vriendin mee naar de tandarts. Vindt ze altijd fijn, meteen daarna doen we de weekendboodschapjes. Ja ja, clubloos zijn heeft ook voordelen, hahaha. Kom op jongens, zet ‘m op zondag! Misschien kom ik nog even kijken. Pak ze, die Tricolores. FOCUS!! Tot maandag hè!”