Welke club haalt David McGoldrick naar de Premier League?

Kevin was zaterdag bij de wedstrijd Ipswich Town – Blackburn Rovers en was onder de indruk van de Ierse spits van The Tractor Boys, David McGoldrick, die tot zijn verbazing nog nooit in de Premier League speelde.

‘Wie is toch die McGoldrick van Ipswich Town wiens naam ik steeds voorbij zie komen op Livescore’, dacht ik al een tijdje. Afgelopen weekend mocht ik het antwoord op die vraag live aanschouwen. Mijn schoonpa – om één of andere reden Ipswich-fan, en de reden dat ik de club met wat meer interesse volg – nam me mee naar een thuiswedstrijdje van The Tractor Boys op Portman Road. Tegenstander: Blackburn Rovers.

Ik was best nieuwsgierig naar David McGoldrick, de Ierse spits die vorig seizoen, ondanks een knieblessure die hem vanaf februari aan de kant hield, tot een knap aantal van 14 competitiegoals kwam voor Ipswich. Aan de andere kant verwachtte ik ook weer niet al te veel. Het is tenslotte een voetballer van bijna 27 die nog nooit op een hoger niveau speelde dan de Championship; een competitie waarin de vogels boven het stadion soms meer ballen van dichtbij zien dan de middenvelders – zo ook in de eerste helft van de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Maar dat Championship-voetbal zeker niet alleen maar kick & rush is bleek in de tweede helft, toen ‘Town’ bij vlagen alleraardigst begon te voetballen.  McGoldrick liet zien dat ie behoorlijk allround is voor een spits. Hij heeft weliswaar de doelgerichtheid van een echte afmaker, maar is tegelijkertijd overal aanspeelbaar én in staat om een man te passeren. Bovendien heeft hij een zeer verdienstelijke trap in de benen. Dat laatste demonstreerde McGoldrick met name met een spectaculaire volley die uiteenspatte op de paal, en met zijn vrije trappen, waarvan de derde op prachtige wijze de 1-0 betekende.

McGoldrick trefzeker (foto: greenun24.co.uk)

McGoldrick trefzeker (foto: greenun24.co.uk).

Voor de Town-supporters was het teleurstellend dat Blackburn-middenvelder Ben Marshall in blessuretijd (met eveneens een vrije trap) voor de 1-1 tekende. Ikzelf was vooral bezig met de vraag: waarom speelt McGoldrick nog niet in de Premier League? Want wel of geen ervaring op het hoogste niveau; het is echt een heel behoorlijke speler. En oké, Van Gaal en Mourinho zullen er niet voor aankloppen, maar voor clubs als Sunderland (al zullen die na afgelopen weekend waarschijnlijk eerst voor een verdediger gaan kijken…), Crystal Palace of Stoke City kan een McGoldrick volgens mij best van waarde zijn.

Wie er ook voor hem komt, in Ipswich is men in ieder geval dolgelukkig met hem en zal men hopen dat de clubs nog even wegblijven, zodat het ‘ooohhh David McGooollldrick’ nog lang over Portman Road mag galmen.

Foto bovenaan: sportinglife.com.