De Blatter en de Guardiola van de Week: #3

Tijdens het WK zal Ruben elke week de ‘Blatter van de Week’ en een ‘Guardiola van de Week’ kiezen. Een Blatter verpest het voetbal, een Guardiola verrijkt het voetbal juist.

blatter-guardiola

En toen was het WK alweer drie weken onderweg. De eerste week vielen een Portugees, een Japanner en een Italiaan op, vorige week stonden een Uruguyaan en een Fransman in de schijnwerpers. Deze week gaat de eer naar een Mexicaan en een Algerijn.

Blatter van de Week

Switzerland FIFA WCup Bids Blatter Soccer

Qua irritaties was het een rustig weekje. We hadden natuurlijk de enorm onhandige tackle van Blaise Matuidi. Maar na rijp beraad van de eenmansjury werd bepaald dat de overtreding vooral erg ongelukkig was, geen kwade opzet.

Niet dat het slachtoffer, de Nigeriaan Ogenyi Onazi, daar iets aan heeft. Hij brak namelijk zowel zijn scheen- als zijn kuitbeen door de actie van Matuidi. Een scherp contrast met een andere overtreding. Namelijk die op Arjen Robben. De dader: Rafael Márquez.

Márquez, de 35-jarige aanvoerder van Mexico, vergat al zijn ervaring en de eerdere schwalbes van Robben en tikte de Bedummer aan in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Oliedom, en met grote gevolgen.

Guardiola van de Week

Champions League 2009/2010 Semifinale RitornoBarcellona - 28.04.2010Barcellona-Inter

Gelukkig waren er wel een aantal mensen die het voetbal hebben verrijkt. Allereerst natuurlijk de penaltyhelden Klaas-Jan Huntelaar en Neymar. Beide voelden een miljard paar ogen op hen gericht, maar wisten heel koeltjes hun ‘pingel’ te benutten.

En wat hebben we genoten van Algerije. Dat ze achter België tweede werden, was al knap. En tegen Duitsland zouden ze haaienvoer zijn. Niet dus, ze hielden het met attractief, goed voetbal negentig minuten vol. In de verlenging capituleerden ze uiteindelijk.

De winnaar is helaas niet enorm origineel, maar we kunnen nu eenmaal niet om hem heen: Colombiaan James Rodriguez. Wie heeft het nog over Falcao? Vier wedstrijden, vijf goals. Een buiging is op zijn plaats.

Bio-Ruben