BV’s Superfijne Prachtige Leestips: week 47

Een nieuw iets op Buitenkant Voet! We willen zo veel schrijven, maar hebben zo weinig tijd dat er wel eens onderwerpen op de tekentafel blijven liggen. En we lezen soms artikelen over bepaalde zaken, waarvan we denken: dit artikel is zo goed, dat kunnen wij niet beter. Om te laten zien wat voor soort stukken ons inspireert, en waar wij in geïnteresseerd zijn, zullen we aan het eind van elke week Buitenkant Voets Leestips geven. De vijf beste artikelen van elke week. Er wordt zo veel goeds geschreven. Mocht je nog leestips voor ons hebben, schroom dan niet om die ook te melden, hieronder of via Facebook of Twitter. Veel leesplezier!

Bundesliga Fanatic – Gallery: Bundesliga fashion crimes. The 20 worst kits in its history

Bundesliga Fanatic is het Borussia Dortmund onder de Engelstalige Bundesliga-websites. Deze week kwamen ze met een gallerij vol verschrikkelijke foto’s: de twintig lelijkste voetbalshirts ooit vertoond in de Bundesliga. Van 1860 München tijdens het Oktoberfest tot FC Bayern Uerdingen-uitshirts van 1994/1995, alles komt voorbij. VfL Bochum 1998/1999 is mijn persoonlijke favoriet, zelfs Roy Donders zou dat niet aantrekken.

ESPN FC – Zlatan doesn’t need the World Cup to be considered great

Dit was natuurlijk de week waarin de hoop van de gehele mensheid om Zlatan Ibrahimovic ooit nog op een WK te zien zlatanneren aan diggelen werd gezlatannerd door Cristiano Ronaldo. Voor alle ontroostbaren: dit stuk biedt toch echt troost. Zlatan Ibrahimovic is zo’n grote voetballer dat hij het WK niet eens nodig heeft, en heeft zich met zijn tien landstitels in elf jaar inmiddels toch wel genoeg bewezen.

Frankfurter Allgemeine Sport – Tracy Edwards on the Belounis case, “Toothless, courageless wimps”

De Duitsers maken niet alleen verschrikkelijk lelijke voetbalshirts, ze schrijven ook dijken van artikelen. Hier een interview met Tracy Edwards, een Engelse zijlcoryfee, die net als Zahir Belounis nu in 2005 vastzat in Qatar. Zij werd gegijzeld door Qatar Sports Investments, het gezellige bedrijf dat we ook kennen van, wat was het ook alweer…? Oh ja, van Paris Saint-Germain. Edwards haalt hard uit naar de Qatarezen en Blatter, en slaat de spijker op z’n kop.

De Volkskrant – Veertien reddingen in een wedstrijd: hoe goed is Tim Krul?

Simon Gleave is een statistiekengoeroe van jewelste, en in De Volkskrant nam hij deze week de cijfers van Tim Krul onder de loep. Krul maakte onlangs veertien (!) reddingen in één wedstrijd, een bijzondere prestatie. Maar maakt dit van de Hagenees meteen een topkeeper? Of is hij in vergelijking met zijn Premier League-collega’s slechts middelmatig? Gleave rekent het voor je uit.

AD Sportwereld – Iraanse club wil paspoort Goran Lovre niet teruggeven

Dit lijkt verdacht veel op de zaak Zahir Belounis. Oud-FC Groningen middenvelder Goran Lovre zit vast in Iran en mag het land pas verlaten als hij akkoord gaat met het afstand doen van al het geld dat zijn club Estaghlal hem nog verschuldigd is. Net als Belounis moet ook Lovre zo snel mogelijk vrij komen, en zijn geld krijgen!