Met de vriendelijke groeten van Lionel Messi en co

Messi en zijn vriendin

Lieve voetbaljournalisten,

Groeten uit Miami! Het is hier lekker weer, niets te klagen. De vlucht verliep voorspoedig (Turkish Airlines, Kobe Bryant was er ook), de bagage was er snel en het hotel is nog mooier als op de foto’s van bookings.com. De cocktails zijn ook goed trouwens. Echt een aanrader dat Miami, ieder jaar weer top. De mensen hier in het hotel zijn ook echt muy bien. Heb al heel veel bekenden gezien. Gister ging ik even tafeltennis spelen met Robin van Persie, eergister mocht ik mee een stukje rijden in Jermaine Pennants auto en vanavond gaan Mario Balotelli en ik darten. Hij zegt alleen wel dat hij slecht tegen zijn verlies kan. Echt leuk dat zij er ook allemaal zijn, wat is de wereld toch ook klein hè!

Het is echt heerlijk om na zo’n lang seizoen met zo veel wedstrijden eindelijk even uit te kunnen rusten. In plaats van elke dag trainen kan ik nu gewoon lekker effe hangen in het zwembad, of de zee in duiken. Zonnen doe ik liever niet, dan verbrand ik misschien wel. En je kunt hier lekker eten joh! Mag eindelijk even van m’n strenge dieet afwijken. Roken doe ik hier ook, maar wel stiekem. En bootje varen natuurlijk, heel leuk vind ik dat. Ik mis wel m’n Play Station hoor. Ik was bijna bij het einde van het seizoen met managermode, was bijna kampioen met Real, Ronaldo is m’n topscorer. Maar ik heb een vaag voorgevoel dat het me met Real niet gaat lukken om kampioen te worden dit keer. Zeker niet nu ik een week niet kan oefenen. Maar ja, verder is er niks te klagen.

Oh ja wel. Het gaat over jullie. Jullie ja. Kijk maar niet over je schouder om te zien of ik iemand anders bedoelde, ik bedoelde jullie. Journalisten, jullie. Luisteren. Ik ben het namelijk zat, en Robin, Jermaine, Mario en al die andere voetballers hier ook, dat jullie steeds met ons mee op vakantie gaan. Laat ons the fuck alleen. Wij willen privacy. Waarom kunnen we niet gewoon even op het strand liggen zonder dat iedereen foto’s maakt, waarom moeten we als we eens een keer buiten het veld scoren dat meteen teruglezen op de voorpagina’s en waarom proberen jullie Theo Walcotts huwelijk kapot te maken omdat hij één keer met wat vrouwen staat te praten? What the fuck interesseert het jullie nou? Ja ik weet dat mensen het lezen, ja ik weet dat jullie daar geld aan verdienen, maar als jullie ons gewoon met rust laten gaan jullie lezers écht niet zeiken omdat ze zo graag willen weten in welke exotische strandstoel met massagestand Zlatan Ibrahimovic zijn dikke reet neerplant.

Al het hele jaar werken wij ons kapot voor het publiek, al het hele jaar proberen we draaiende camera’s mooie beelden te geven. Een jaar lang beantwoorden wij jullie vragen, een jaar lang laten we jullie lekker speculeren over onze transfers, over onze salarissen en over onze privé-zaken. En één weekje, één miezerig klein onbeduidend weekje rust is te veel gevraagd? Het gaat jullie toch om voetbal, jullie zijn toch fans van voetbal? Of zijn jullie ook fans van voetballers die op een strand liggen? Dat heeft toch geen zak met onze mooie sport te maken? Laat ons lekker vakantie hebben, ik ga jullie toch ook niet fotograferen als jullie op de camping in Bergen op Zoom staan? Nou dan. Puta’s.

Met vriendelijke groeten,

Lionel Messi en co.

P.S.: Het is hier veertig graden suckers.