WEISER

Naam: Mitchell-Elijah Weiser
Positie: rechtsback, rechtermiddenvelder, rechtsbuiten
Land: Duitsland
Geboren: 21-04-1994
Club in 2013: 1. FC Kaiserslautern (verhuurd door Bayern München)
Clubs daarna: Bayern München, Hertha BSC

Weiser in 2013
Samen met Pierre-Emile Höjbjerg behorend tot de twee aanstormende talenten bij Bayern München. Volgens sommigen zou megatalent Weiser binnen een paar seizoenen een basisplaats veroverd hebben als rechtsbuiten, tot ziens Arjen Robben. In 2012 was hij als 17-jarige de jongste debutant ooit voor 1. FC Köln, waarna Bayern direct toesloeg. Weiser was snel, kon goed schieten, een mannetje passeren en voorzetten geven, wat wil je nog meer van een vleugelspeler? Nou, wat lef om ook daadwerkelijk iets te doen met die kwaliteiten. Ook dat had Weiser in overvloed.

Weiser in 2016
Hij heeft een aantal fantastische dingen laten zien in een Bayern-shirt, maar Arjen Robben uit de basis spelen bleek toch vrij lastig. In de zomer van 2015 liet Bayern Weiser transfervrij naar Hertha BSC vertrekken, achteraf een gouden zet voor de jonge Duitser. Hij speelt bijna altijd, op alle posities aan de rechterflank, Weiser maakt het niet uit. Hij blijft dribbelen, draven, goeie voorzetten afleveren en gevaar stichten. Ook als aanvallende rechtsback kan hij goed uit de voeten, verdedigend is hij zo slecht nog niet. Mitchell Weiser is één van de uitblinkers in Berlijn.

Weiser in 2019
Als hij zich echt toelegt op de rechtsbackpositie zou Weiser één van de beste spelers ter wereld kunnen worden op die plek. Maar ook als rechtermiddenvelder of rechtsbuiten kan hij de top bereiken. Wij gokken erop dat hij uiteindelijk als rechtsback zijn draai zal vinden en daar een extreem aanvallende invulling aan gaat geven, misschien wel als basisspeler van het Duitse elftal. En wees niet verbaasd als Mitchell Weiser een rechtsback wordt met een gestoord hoog aantal assists op zijn naam.