RUBÉN GARCÍA

Naam: Rubén García Santos
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten
Land: Spanje
Geboren: 14-07-1993
Club in 2013: UD Levante
Club daarna:

Rubén García in 2013
Het toptalent van het opvallend sterk presterende UD Levante. De tweebenige Rubén García was vooral aan de linkerflank te vinden, waar hij het menig Primera División-rechtsback heel erg lastig maakte. De vinnige aanvaller viel op met zijn bedrijvigheid, constante dreiging, zijn assists en het gevaar dat hij vormde voor de goal. Rubén García was geen vaste waarde in de Spaanse jeugdelftallen, maar liet zich in de basis van het bescheiden Levante dusdanig gelden dat hij zich weleens sneller zou kunnen ontwikkelen dan de talenten met een grotere reputatie.

Rubén García in 2016
Hij is toch niet beter dan bijvoorbeeld Jesé Rodríguez of Iker Muniain. Eigenlijk lijkt Levante wel de ideale club voor García, hij staat er altijd in de basis en speelde er nu al ruim honderd wedstrijden voor. Zijn afgelopen seizoen werd meerdere malen verstoord door blessures, maar zodra hij fit was speelde hij. Bij de tweede club van Valencia zijn ze dolblij met hun linksbuiten, die voor het nodige vernuft zorgt in de aanval, maar grotere clubs zijn niet in hem geïnteresseerd. Hij is toch niet zo goed als we dachten.

Rubén García in 2019
Hard op weg een clubicoon te worden bij Levante, de club die hem met open armen ontving toen FC Valencia hem in de jeugd wegstuurde. Als hij constant blijft presteren bij de Spaanse laagvlieger kan hij een gerespecteerde speler worden, een leider van zijn ploeg en uiteindelijk wellicht ‘Mister Levante’. Veel meer zit er helaas niet in voor Rubén García, tenzij ervoor kiest zijn club te verlaten voor een Spaanse middenmoter of iets dergelijks. In dat geval zal hij écht de vergetelheid in gaan.