JESÉ RODRÍGUEZ

Naam: Jesé Rodríguez Ruiz
Positie: rechtsbuiten, linksbuiten, spits
Land: Spanje
Geboren: 26-02-1993
Club in 2013: Real Madrid
Club daarna: Paris Saint-Germain

Jesé Rodríguez in 2013
Spanje’s eigen Cristiano Ronaldo. Net als Ronaldo begon Jesé als tiener op een afgelegen eiland (Las Palmas) en werd hij al jong naar het vasteland gehaald door een grote club. En net als Ronaldo was Jesé explosief, technisch vaardig, een doelpuntenmaker en extreem gedreven om de top te halen. De jongeling speelde bij Real Madrid Castilla vaak als valse spits, maar kon ook als diepe spits, rechtsbuiten of linksbuiten uit de voeten, mede dankzij zijn tweebenigheid. Een zeldzaam talent, voorbestemd om de grote zelf opgeleide Real-iconen achterna te gaan.

Jesé Rodríguez in 2016
Hoewel hij de afgelopen drie seizoenen heeft moeten concurreren met de groten der aarde en blessureleed kende, heeft Jesé Rodríguez toch liefst 94 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Alleen de héél talentvollen zouden dat klaarspelen in het huidige Real. Toch is zijn stormachtige ontwikkeling sinds zijn zware knieblessure, waardoor hij bijna heel 2014 aan de kant stond, iets gestagneerd. Hij lijkt minder dreigend en onvoorspelbaar geworden. De BBC blokkeerde bovendien zijn weg naar speeltijd, dus vertrok hij naar Paris Saint-Germain. Daar is hij echter ook voorlopig nog geen basisspeler.

Jesé Rodríguez in 2019
Het kan nog alle kanten op met Jesé, omdat eigenlijk nog steeds niemand weet hóe goed hij nou echt is. Het was goed dat de aanvaller, net als eerder Álvaro Morata en Daniel Carvajal, Real verliet. De vraag is of Paris Saint-Germain, waar bijna net zoveel sterren rondlopen als bij Real, dan wel de juiste stap is. Ook daar zal hij namelijk niet áltijd spelen, en speeltijd heeft Jesé de komende jaren nodig. Alleen dan kan hij de absolute wereldtopper worden die men eigenlijk dacht dat hij allang zou zijn.