REKIK

Naam: Karim Rekik
Positie: centrale verdediger
Land: Nederland
Geboren: 02-12-1994
Club in 2013: Manchester City
Clubs daarna: PSV (verhuurd), Olympique Marseille

Rekik in 2013
Een voormalig supertalent van Feyenoord dat dicht tegen de eerste selectie van Manchester City aan zat. Daar werd hij als 16-jarige de jongste buitenlandse debutant aller tijden, niet slecht voor een verdediger. De kansen in de basis leken spaarzaam, maar aangezien het ook Matija Nastasic gelukt was een basisplaats te veroveren bij The Citizens leek alles mogelijk. De zelfverzekerde jongeling met Tunesische roots was fysiek al aardig sterk, slim en durfde al vroeg een verdediging neer te zetten, dus wie weet?

Rekik in 2016
Zijn zelfvertrouwen is één van Rekiks kwaliteiten, maar ook een zwakte. De stap naar Manchester City kwam bij nader inzien te vroeg, nadat hij twee seizoenen lang een goed duo vormde met Jeffrey Bruma koos de trotse verdediger weer voor een snelle stap naar het buitenland: Olympique Marseille. Die club maakte een catastrofaal seizoen door en Rekik bakte er ook niet heel veel van. Gedurende twee periodes raakte hij zelfs zijn basisplaats kwijt. Wat als hij nog een seizoen met Bruma had geïmponeerd en vooral bijgeleerd in Champions League?

Rekik in 2019
Een gemiddelde verdediger, die wel mee zal kunnen in een topcompetitie, maar wel bij een kleinere club. Met zijn werklust zal hij nog wel wat handen op elkaar krijgen, maar hij is simpelweg niet goed genoeg voor de absolute top. Rekik is eergierig en zal nog wel een paar seizoenen in het buitenland door blijven gaan, maar uiteindelijk is een topclub in Nederland misschien nog wel het hoogst haalbare voor hem.