NASTASIC

Naam: Matija Nastasic
Positie: centrale verdediger
Land: Servië
Geboren: 28-03-1993
Club in 2013: Manchester City
Clubs daarna: FC Schalke 04

Nastasic in 2013
Nadat hij sensationeel was doorgebroken bij Fiorentina en Manchester City hem had overgenomen voor 15 miljoen plús Stefan Savic, debuteerde hij tegen Real Madrid voor de Engelsen en keek hij niet meer om. Nastasic werkte de ervaren Joleon Lescott uit de basis en speelde fantastisch. De tiener was fysiek al volwassen, maar ook in zijn manier van spelen. Tactisch heel slim, ijzersterk in de duels, heersend in de lucht en in balbezit altijd kalm. Matija Nastasic groeide razendsnel uit tot één van de indrukwekkendste jonge verdedigers en zou het zeker weten heel ver gaan schoppen.

Nastasic in 2016
Een aantal zware blessures hebben Nastasic’ stormachtige ontwikkeling helaas geremd. Bij een club als Manchester City is er geen geduld met blessuregevoelige voetballers, hoe talentvol ze ook zijn, dus werd hij eerst een jaar verhuurd en vorige zomer verkocht aan Schalke 04. Ook daar blijft pech hem achtervolgen, hij miste meer dan de helft van het afgelopen seizoen vanwege een zware achillespeesblessure. Wanneer hij fit is, is hij bij Schalke een vaste waarde, maar helaas was dat nog te weinig het geval. Hierdoor is de centrumverdediger nog niet uitgegroeid tot de topspeler die hij bestemd is te worden, al is hij dit seizoen weer als basisspeler begonnen.

Nastasic in 2019
Een centrale verdediger van wereldklasse, rustig en onopvallend zijn werk doend als een soort verbeterde versie van zijn landgenoot Branislav Ivanovic. Fysiek oersterk, gehard door jaren in het krachthonk, revaliderend van blessures, hierdoor ook beschikkend over een ijzeren mentaliteit. En bovenal een verdediger die nadenkt, in zijn hoofd de tegenstander al een paar stappen voor is en vooral voorkomt in plaats van geneest. Hopelijk gebeurt dat ook met Nastasic’ blessures, voorkomen in plaats van genezen, anders gaat er een groot verdediger verloren.