PRAET

Naam: Dennis Praet
Positie: aanvallende middenvelder, linksbuiten, rechtsbuiten
Land: België
Geboren: 14-05-1994
Club in 2013: RSC Anderlecht
Club daarna: Sampdoria

Praet in 2013
Het volgende Belgische supertalent dat klaarstond om Europa te veroveren. Al in 2011 brak hij door, nadat hij op jeugdniveau vele grote clubs had afgewezen en KRC Genk verliet voor Anderlecht. De spichtige Dennis Praet bezat een fabelachtige techniek, kon het spel verdelen en voetbalde avontuurlijk als een jonge, brutale hond. Waar hij precies moest staan was nog niet helemaal duidelijk, in ieder geval ergens in de aanval maar niet in de spits. Wat wel zeker was: Dennis Praet zou een absolute topper gaan worden.

Praet in 2016
Zeer begeerd tijdens de huidige transferperiode, vooral Sampdoria en FC Sevilla zetten alles op alles om Praet binnen te hengelen, Sampdoria slaagde erin. Geen club van het állerhoogste kaliber, want Praet heeft zich de afgelopen jaren minder stormachtig ontwikkeld dan verwacht. Hij won de Gouden Schoen voor beste speler in België van het jaar 2014 en debuteerde voor het Belgische Elftal, maar verder is hij nog niet echt uitgegroeid tot een topper. Bij Anderlecht speelde hij vooral op de linkerflank en dat doet hij heel behoorlijk, maar het gevoel blijft dat er meer in zit bij Praet.

Praet in 2019
De weg naar de absolute top gaat er voor Praet één der geleidelijkheid zijn, hij moet oppassen dat hij onderweg niet ergens blijft hangen. Hij moet nog een stuk consistenter en fysiek sterker worden wil hij een kans maken die top te bereiken, het is daarom verstandig dat hij lijkt te gaan kiezen voor een tussenstap bij een minder grote club in een grote Europese competitie. Alles zal afhangen van Praets mentaliteit. Anders dan voorbeeldprofs als Romelu Lukaku of Thibaut Courtois, lijkt Praet af en toe grillig en heetgebakerd, een eigenschap die hem weleens in de weg kan gaan zitten.