MENDY

Naam: Benjamin Mendy
Positie: linksback, linkermiddenvelder
Land: Frankrijk
Geboren: 17-07-1994
Club in 2013: AC Le Havre
Clubs daarna: Olympique Marseille, AS Monaco

Mendy in 2013
Als zeventienjarige kondigde Benjamin Mendy zich aan als het volgende toptalent van AC Le Havre, toen hij debuteerde in het eerste. De vaste linksback van Frankrijk Onder-17, waar hij samen met Kurt Zouma en Aymeric Laporte een ondoordringbare defensie vormde, bezat kwaliteiten die hem deden passen in de goede Franse traditie van aanvallende backs. Mendy was in verdedigend opzicht nog wat ongepolijst, maar met zijn gigantische loopvermogen en het feit dat hij ook geen verkeerde voetballer was, maakte hem tot precies het soort back dat momenteel onmisbaar is in ieder topteam.

Mendy in 2016
Na liefst 64 wedstrijden in het eerste van Le Havre haalde Olympique Marseille de 19-jarige Mendy naar Zuid-Frankrijk. De afgelopen seizoenen heeft hij in een zeer wisselend presterend elftal veel indruk gemaakt. Mendy is groot en sterk, maar ook ontzettend snel en heeft een exceptioneel goede voorzet in de benen. Als linksback kwam hij tot liefst 14 assists in drie seizoenen bij Marseille. Deze zomer telde AS Monaco 13 miljoen neer voor de Franse jeugdinternational, nadat l’OM een dramatisch jaar beleefde. Een slimme aankoop, op het eerste gezicht.

Mendy in 2019
Een vaste waarde bij Monaco en één van de betere spelers van het elftal. Hoe meer ervaring Mendy opdoet, hoe beter hij zal worden en hoe slimmer hij zijn kracht, snelheid en loopvermogen in kan zetten. Bovendien zijn zijn gevaarlijke voorzetten een groot wapen voor ieder team. Op termijn zal hij kunnen doen denken aan mannen als Éric Abidal of misschien zelfs Lilian Thuram, de Franse reuzen die in het verleden over linkerflank denderden. We weten allemaal wat voor prachtige carrières die mannen gehad hebben, zoiets zit er voor Benjamin Mendy zeker ook in.