MARQUINHOS

Naam: Marcos Aoás Corrêa
Positie: centrale verdediger, rechtsback
Land: Brazilië
Geboren: 14-05-1994
Club in 2013: AS Roma
Club daarna: Paris Saint-Germain

Marquinhos in 2013
Als relatief obscuur Braziliaans talentje (Dória kreeg alle aandacht) door AS Roma opgepikt bij Corinthians. Marquinhos groeide tot ieders verbazing als negentienjarige uit tot een basisspeler bij de Romeinen, dat lukt maar weinig tieners in de competitie der topverdedigers. Hoewel hij niet heel groot of sterk was, compenseerde hij die ‘handicap’ uitstekend met zijn snelheid, spelinzicht en enorme werklust. Zijn grote inspiratiebron was Thiago Silva en als Marquinhos zich in dit tempo zou blijven ontwikkelen zou hij dat niveau zeker kunnen bereiken.

Marquinhos in 2016
Inmiddels sinds de zomer van 2013 teamgenoot van Thiago Silva. Net als drie jaar geleden grijpt Marquinhos ook nu de headlines niet, maar werkt hij zich langzaam maar zeker op tot één van de betrouwbaarste verdedigers op aarde. Hij is nog steeds geen indrukwekkende verschijning, maar is wel spijkerhard. En bovendien is hij zó ontzettend slim in het uitschakelen van zijn directe tegenstander, hij leest het spelletje zó goed. Nu David Luiz vertrokken is, is hij eindelijk onomstreden centraal achterin, een taak die Unai Emery hem met een gerust hart zal geven.

Marquinhos in 2019
Definitief een gevestigde naam en één van de beste centrale verdedigers op de planeet. Hoewel hij zichzelf graag aan Thiago Silva spiegelt, zal hij wellicht meer weg hebben van Diego Godín: niet buitengewoon groot of sterk, maar dat heeft hij niet eens nodig. De Braziliaan zal amper op fouten te betrappen zijn, zowel verdedigend als opbouwend, en het iedere spits heel lastig maken. Bovendien kan de bescheiden maar toch ook mondige Marquinhos in het veld een groot leider worden, vooral in de Braziliaanse nationale ploeg.