LOCADIA

Naam: Jürgen Locadia
Positie: spits, linksbuiten, rechtsbuiten
Land: Nederland
Geboren: 07-11-1993
Club in 2013: PSV
Club daarna:

Locadia in 2013
‘De Messi van de maandagavond’, die een gestoord aantal doelpunten maakte in jeugd van PSV, was al in 2011 gedebuteerd in de hoofdmacht en maakte bij zijn Eredivisiedebuut in 2012 meteen een hattrick. Samen met Memphis Depay leek Jürgen Locadia voorbestemd tot grootse daden, niet alleen in het PSV-shirt, maar ook in dat van Oranje en Europese topclubs. Locadia koppelde een redelijke techniek en snelheid aan een fysieke kracht die zeldzaam was voor zijn leeftijd. Bovendien bezat hij iets anders zeer zeldzaams: Locadia was een bijzonder koelbloedige afmaker. Nederland zou al snel te klein zijn voor dit supertalent.

Locadia in 2016
Nog altijd spelend voor PSV, dat in 2014, net toen het Locadia’s beurt leek om definitief door te breken, Luuk de Jong inlijfde. Terwijl De Jong uitgroeide tot de gevaarlijkste spits van de Eredivisie, moest Locadia het doen met invalbeurten en optredens als vleugelspeler. Dat laatste doet hij heel verdienstelijk, maar je ziet meteen dat het niet de positie is waar hij het meest op zijn plaats is. Hoewel hij dus nooit een vaste waarde werd, kwam hij toch al tot 148 wedstrijden in het eerste, waarin hij 50 goals en 30 assists afleverde. Helemaal geen verkeerde cijfers.

Locadia in 2019
Ergens in de komende drie jaar gaat Jürgen Locadia exploderen. Ergens gaat zijn kans komen in de spits, bij PSV of ergens anders, en dan gaat een bijna onstuitbare opmars richting de Europese top beginnen. In het hedendaagse voetbal zijn spitsen die een bal vast kunnen houden, een mannetje kunnen uitkappen en vooral goed kunnen afronden steeds zeldzamer. Locadia zal in 2019 wellicht een gevreesde spits zijn bij een middenmoter in de Premier League, indruk makend tot de grote clubs op de deur kloppen. Wat dat betreft kan Locadia zich het beste spiegelen aan de loopbaan van Christian Benteke.