DEPAY

Naam: Memphis Depay
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten, schaduwspits
Land: Nederland
Geboren: 13-02-1994
Club in 2013: PSV
Club daarna: Manchester United

Depay in 2013
Misschien wel het grootste talent van Nederland. In 2013 was hij nog geen vaste waarde bij PSV, maar kreeg hij wel al regelmatig speelminuten, waarin hij doorgaans een plaag was voor Eredivisieverdedigers. Depays combinatie van snelheid, een goede dribbel, een indrukwekkende traptechniek, fysieke kracht en een grenzeloos zelfvertrouwen leek voldoende om de wereldtop te bereiken. Het was slechts een kwestie van tijd voor hij een dragende kracht zou worden in Eindhoven en de scouts van zich af zou moeten slaan.

Depay in 2016
In de tussentijd heeft Memphis Depay een WK meegemaakt, een Nederlandse titel binnengesleept, 50 goals gemaakt in 124 wedstrijden voor PSV en een droomtransfer gemaakt naar Louis van Gaals Manchester United. Dat laatste is voorlopig nog verre van een doorslaand succes. Waar Anthony Martial en Marcus Rashford wekelijks uitblinken in een verder matig elftal, kan Depay zich niet aan de malaise onttrekken, op een paar indrukwekkende wedstrijden na. Zijn klasse is nog te zelden zichtbaar, maar hij heeft nog genoeg tijd om zich aan te passen.

Depay in 2019
De grote ster van het Nederlands Elftal en een linksbuiten van wereldklasse bij Manchester United, of een andere Europese topclub. Ja, hij heeft een teleurstellend periode¬†achter de rug (of nou ja, hij zit er nog in) en ja, hij lijkt af en toe te veel bezig met dure auto’s en pretentieuze outfits, maar het is nog niet te laat voor Memphis. Cristiano Ronaldo kreeg in zijn beginperiode ook veel hoon over zich heen bij United, en die speelde tenminste in een functionerend elftal. Als United het lek boven krijgt zal Depay gaan schitteren, en anders gaat hij dat lekker ergens anders doen.