LEALI

Naam: Nicola Leali
Positie: keeper
Land: Italië
Geboren: 17-02-1993
Club in 2013: Virtus Lanciano (verhuurd door Juventus)
Clubs daarna: Spezia Calcio (verhuurd), AC Cesena (verhuurd), Frosinone Calcio (verhuurd), Olympiakos (verhuurd)

Leali in 2013
De toekomstige opvolger van Gianluigi Buffon. De talentvolle Leali had de befaamde jeugdopleiding van Brescia doorlopen en kwam daar als 17-jarige al bij het eerste. Nadat Brescia degradeerde naar de Serie B werd hij zelfs eerste keeper. In 2012 wist Juventus genoeg en plukte hem daar weg. De atletische Leali was met zijn lengte en geweldige reflexen al een zeer goede lijnkeeper. Als hij ook nog eens kon gaan heersen in de lucht en het type leider worden dat Juventus’ legendarische eerste doelman is, zou hij zeker een kans hebben in Buffons voetsporen te treden.

Leali in 2016
Heeft de afgelopen jaren niet zo’n hype rond zich gehad als andere jonge Italiaanse keepers, zoals Mattia Perin, Simone Scuffet en Gianluigi Donnarumma. Of Nicola Leali dat erg vindt? Waarschijnlijk niet. In alle rust is de nog altijd jonge doelman bezig ieder seizoen een beetje beter te worden. Elk seizoen verhuurt Juventus hem aan een iets grotere club, waar hij telkens een volledig seizoen als onbetwiste eerste keeper onder de lat mag staan, meer ervaring opdoen en zijn reputatie doen groeien. Nu is hij Olympiakos beland, waar hij echter de concurrentiestrijd dreigt te verliezen van Stefanos Kapino.

Leali in 2019
In 2019 zal Buffon net één seizoen gestopt zijn, in dat seizoen zal Leali eindelijk de kans krijgen een basisplaats te veroveren. De vraag is hier dus: is Nicola Leali de nieuwe Buffon? Het antwoord daarop is, helaas, nee. Dat is zeker geen schande voor Leali, hij gaat een heel goede doelman worden die nog vele jaren op hoog niveau zal keepen, maar goalies van het niveau Buffon zijn nou eenmaal heel erg zeldzaam. Leali zou een prima keeper kunnen zijn voor Juventus, maar de ploeg zal er dan zeker een stuk op achteruitgaan. Of De Oude Dame dat wil is zeer de vraag, waarschijnlijk zullen ze de buidel trekken voor een dure vervanger.