KAPINO

Naam: Stefanos Kapino
Positie: keeper
Land: Griekenland
Geboren: 18-03-1994
Club in 2013: Panathinaikos
Clubs daarna: 1. FSV Mainz 05, Olympiakos

Kapino in 2013
In 2011 werd Stefanos Kapino op 17-jarige leeftijd de jongste debutant ooit in de Griekse nationale ploeg. Het jonkie was niet lang daarvoor ingevallen voor Panathinaikos-doelman Orestis Karnezis en maakte in de wedstrijden daarna grote indruk. Kapino speelde de ervaren Karnezis uit de basis, met zijn uitstekende reflexen, heersend in de lucht en een flinke dosis jeugdige overmoed, of toch zelfvertrouwen? Scouts van Napoli, Internazionale, Arsenal en Manchester United bekeken hem met veel interesse, terwijl de Grieken in de jonge doelman een leider voor de toekomst zagen.

Kapino in 2016
Voor een keeper nog steeds heel jong, maar bijna een heel voetballeven verder. Na een een sterk 2013-2014 bij Panathinaikos mocht hij als wisselkeeper mee naar het WK en hengelde FSV Mainz hem binnen. In Duitsland verloor hij de concurrentiestrijd van Loris Karius, dus keerde hij na één seizoen terug in Griekenland, bij recordkampioen Olympiakos. Daar kwam hij iets meer aan spelen toe, maar de ervaren Spanjaard Roberto was onbetwist. In de Griekse ploeg is Karnezis, Kapino’s oude rivaal bij Panathinaikos, de man die het pad naar speeltijd blokkeert. De rijzende ster van de doelman is de afgelopen drie jaar stil blijven hangen.

Kapino in 2019
Sefanos Kapino is een bijna vergeten talent, maar daar kan snel verandering in komen. Roberto is afgelopen zomer naar Espanyol vertrokken, dus is dit het uitgelezen moment voor Kapino om een basisplaats bij Olympiakos te veroveren, al moet hij concurreren met Nicola Leali. Als Kapino weer de vorm te pakken kan krijgen die hij bij Panathinaikos had, kan hij nog altijd uitgroeien tot een topkeeper. Hij heeft alle kwaliteiten die een goede doelman nodig heeft, maar heeft de afgelopen jaren pech gehad met zware concurrentie. In 2019, echter, zal Kapino aan de top van de Olympus staan, waar hij hoort.