KONDOGBIA

Naam: Geoffrey Kondogbia
Positie: centrale middenvelder, verdedigende middenvelder
Land: Frankrijk
Geboren: 15-02-1993
Club in 2013: FC Sevilla
Clubs daarna: AS Monaco, Internazionale

Kondogbia in 2013
De uitstekende scouts van FC Sevilla kwamen in 2012 een spectaculair talent op het spoor bij RC Lens. Voor de grote clubs konden toeslaan, haalde Sevilla de 19-jarige Geoffrey Kondogbia voor slechts vier miljoen binnen. Bij de Spanjaarden toonde Kondogbia al snel zijn brede arsenaal aan kwaliteiten: ondanks zijn lange, ranke gestalte was hij ijzersterk in de duels, hij was onvermoeibaar, had een aardige pass in de benen en bovenal kon hij de middenvelders van de tegenstander kinderlijk eenvoudig voorbij dribbelen. Sevilla had weer een ruwe diamant te pakken.

Kondogbia in 2016
In de zomer van 2013 legde AS Monaco 20 miljoen neer voor Kondogbia, in de zomer van 2015 had Inter zelfs 31 miljoen over voor de Fransman. Zijn ster is de afgelopen drie jaar tot grote hoogte gerezen, maar toch staat hij nog altijd in de schaduw van landgenoot Paul Pogba. Op zijn beste dagen evenaart Kondogbia Pogba’s duelkracht, geniale trukendozerij en het vermogen het spel naar zich toe te trekken, maar die beste dagen zijn er nog te weinig. Waar Pogba al een wereldster is, leiden Kondogbia’s virtuoze rushes nog te vaak tot niets.

Kondogbia in 2019
De club die de handelingssnelheid en het oog voor teamgenoten van de nog altijd erg jonge Fransman kan vergroten, heeft puur goud in handen. Die club lijkt Internazionale te worden, waar hij een vaste waarde is en al enkele geweldige wedstrijden speelde. Kondogbia kan uitgroeien tot één van de beste middenvelders op aarde en vaste waarde worden bij Frankrijk (voor het EK werd hij niet geselecteerd). Een middenveld met zowel Paul Pogba én Geoffrey Kondogbia op volle kracht zal als een orkaan iedere tegenstand omver blazen.