JOSÉ RODRÍGUEZ

Naam: José Rodríguez Martínez
Positie: centrale middenvelder, aanvallende middenvelder, rechtermiddenvelder
Land: Spanje
Geboren: 16-12-1994
Club in 2013: Real Madrid
Clubs daarna: Deportivo La Coruña (verhuurd), Galatasaray, 1. FSV Mainz 05

José Rodríguez in 2013
Geen familie van clubgenoot Jesé Rodríguez. Volgens kenners was José, de creatieve spelverdeler, de talentvolste van de twee. Op 1 december 2012 werd hij de jongste debutant voor Real Madrid ooit, er werd hem een gouden toekomst bij De Koninklijke voorspeld. José kon een bal namelijk óveral neerleggen waar hij wilde, dartelde sierlijk over het veld, kon tegenstanders grandioos in de luren leggen en bleek als captain van Spanje Onder-19 ook nog over leiderschapskwaliteiten te beschikken. Real hoopte op een nieuwe Guti, maar dan beter.

José Rodríguez in 2016
Doorbreken in het huidige Real Madrid is zo goed als onmogelijk, ondervond ook José Rodríguez. Na een sterke verhuurperiode bij Deportivo La Coruña verkocht Real hem (uiteraard met optie tot terugkoop) aan het Turkse talentenkerkhof Galatasaray. Na zijn debuutseizoen daar bleek dat een slechte beslissing, de Turkse routinier Selçuk Inan hield José Rodríguez op de bank. Aan de andere kant, kan ook gesteld worden dat een écht supertalent die Inan makkelijk uit de basis had gespeeld. Bij FSV Mainz aangekomen speelde hij tot nu toe welgeteld vijf minuten in de Bundesliga, waarin hij een rode kaart pakte.

José Rodríguez in 2019
Toch zal José Rodríguez bij Mainz waarschijnlijk veel meer kansen krijgen dan bij Galatasaray. Pas als hij regelmatig speeltijd krijgt zal blijken of deze middenvelder inderdaad een verbeterde versie van Guti is, of een overdreven hype. Daarom kan het nog alle kanten op met José, maar omdat dat een flauwe voorspelling is hakken wij toch de knoop door: José Rodríguez gaat de wereldtop niet redden, maar gaat met wat geluk mannen als Sergio Canales en Daniel Parejo achterna.