JEDVAJ

Naam: Tin Jedvaj
Positie: centrale verdediger, rechtsback, linksback, verdedigende middenvelder
Land: Kroatië
Geboren: 28-11-1995
Club in 2013: Dinamo Zagreb
Clubs daarna: AS Roma, Bayer Leverkusen

Jedvaj in 2013
Piepjong, immens talentvol en al gecontracteerd door AS Roma. Qua uiterlijk, met zijn lange haar en slanke gestalte, deed hij denken aan zijn ploeggenoot Alen Halilovic. De sierlijkheid van Halilovic in de aanval, had Jedvaj in de verdediging. Soeverein tackelend, slim dekkend, volwassen spelend, Tin Jedvaj was als 17-jarige al één van de betere verdedigers in de Kroatische competitie. Bovendien kon hij niet allen centraal achterin uit de voeten, maar door zijn prima techniek ook als rechts- en linksback en zelfs als middenvelder, een veelzijdigheid die een groot voordeel is bij het doorbreken in een topteam.

Jedvaj in 2016
Doorbreken bij AS Roma kwam echter nog iets te vroeg. De Italianen hadden uitstekende verdedigers en Jedvaj was nog steeds erg jong. De Romeinen verhuurden hem aan Bayer Leverkusen, het Kroatische talent was zo slim die overstap permanent te maken. Ondanks flink wat blessureleed vorig seizoen, liet hij genoeg zien om met zijn land mee naar het EK te mogen, waar hij tegen Spanje negentig minuten goed speelde, als centrale verdediger. Nog steeds fysiek niet al te indrukwekkend, maar hij verdedigt dermate intelligent dat hij dat ruimschoots compenseert.

Jedvaj in 2019
Een belangrijke speler voor Kroatië, als vervanger van routinier Dario Srna als rechtsback of centraal achterin. Als Jedvaj ook nog wat bezoekjes aan het krachthonk brengt, heeft hij alles om de wereldtop te halen. Het zou slim zijn de komende seizoenen tot dat niveau te groeien bij Leverkusen en pas als hij echt een gevestigde naam is over te stappen naar het allerhoogste podium. In 2019 is Tin Jedvaj nog altijd maar 23 jaar oud, hij heeft tijd genoeg. Toch verwachten wij hem tegen die tijd al bij één van de grootste clubs van Europa.