BAKKALI

Naam: Zakaria Bakkali
Land: België
Positie: Linksbuiten, rechtsbuiten
Geboren: 26-01-1996
Club in 2013: PSV
Club daarna: FC Valencia

Bakkali in 2013
Het grootste talent van heel België en een belofte die bij de aanhang van PSV nog grotere verwachtingen schiep dan Memphis Depay. In 2008 had PSV het megatalent weggeplukt uit de beroemde jeugdopleiding van Standard Luik, in 2011 wilde Manchester City datzelfde kunstje flikken bij de Eindhovenaren. Bakkali’s vader blokkeerde dat echter, waardoor de Marokkaanse Belg uiteindelijk in maart 2013 als 17-jarige bij het eerste van PSV gehaald werd. Het dribbelwonder werd een gouden toekomst voorspeld.

Bakkali in 2016
Niet heel veel verder dan drie jaar geleden. In augustus 2013 werd hij de jongste hattrickmaker van de Eredivisie ooit, twee maanden later debuteerde hij voor De Rode Duivels, maar uiteindelijk bleek de jongeling de door zijn vader zorgvuldig uitgestippelde route naar de top niet snel genoeg te vinden. Na veel gesteggel met PSV vertrok hij in de zomer van 2015 naar FC Valencia. Daar maakt hij nu langzaam maar zeker een beetje naam voor zichzelf en hij is weer in beeld bij de Belgische ploeg. Maar de top is nog steeds ver weg.

Bakkali in 2019
Gelukkig is Bakkali nog altijd maar 20 jaar oud, dus hij heeft nog zat tijd om die top te bereiken. Het talent heeft hij zeker, met zijn razendsnelle dribbels, dreiging voor de goal en prachtige techniek. De vraag is echter of hij op tijd volwassen kan worden om een basisplek te veroveren bij Valencia, dat in een tumultueuze periode verkeert. De afgelopen drie jaar zijn verloren, Zakaria Bakkali kan het zich niet veroorloven om nog drie jaar stil te blijven staan in zijn ontwikkeling.