De 6 interessantste talenten die nog in de CL meedoen

Alsof de Champions League nog niet boeiend genoeg was, is het ook nog eens het perfecte toernooi om te zien of grote talenten zich in belangrijke wedstrijden staande kunnen houden. Maar op wie moet je dan vooral letten? Wij zetten zes jonkies op een rijtje van wie we weleens veel moois kunnen gaan zien.

De zes spelers hieronder zijn niet per se alle zes de áller grootste talenten, want dan hadden we er misschien ook zes van alleen al FC Barcelona in kunnen zetten. Maar het zijn wel groeibriljantjes met een goede kans met een goede kans op speeltijd in de achtste finale én met een goede kans op een doorbraak dit of volgend seizoen.

Daniele Rugani, 21, Juventus

De verdediging van Juventus staat met Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli al jaren als een huis, maar toch lukt het jongeling Daniele Rugani om regelmatig wat speelminuten mee te pikken. De lange verdediger die De Oude Dame in 2012 wegkaapte bij FC Empoli, mocht zich vorig seizoen op huurbasis bij zijn oude club bewijzen en pakte die kans met beide handen aan. Hij liet zien een solide back te zijn, heersend in de lucht, ook in aanvallend opzicht. Chiellini en Barzagli, die al een dagje ouder worden, kunnen hem nu de fijne kneepjes van het vak leren en als Rugani dan ook nog even flink de sportschool ingaat kan hij op den duur de taken van zijn ervaren landgenoten zonder problemen overnemen.

Moses Simon, 20, KAA Gent

In januari van vorig jaar haalde KAA Gent een pijlsnelle Nigeriaanse vleugelspeler op bij AS Trencín, die eerder afgewezen was na een stage bij Ajax. Moses Simon maakte meteen grote indruk in de Jupiler Pro League met zes goals en vier assists in slechts negen duels. Dat immense rendement heeft hij niet door kunnen trekken naar dit seizoen, maar Simon blijft één van de belangrijkste wapens die de bescheiden Belgische ploeg heeft. Hij is een ideale countervoetballer, die met zijn snelheid, goede balcontrole en dreiging voor de goal op beide flanken een nachtmerrie kan zijn voor backs. Simon heeft al zes duels gespeeld voor zijn nationale ploeg en Liverpool en Tottenham Hotspur zouden hem in de gaten houden.

Ángel Correa, 20, Atlético Madrid

Toen Ángel Correa voor Atlético tekende, ruim een jaar geleden, ontdekten de clubartsen een tumor in zijn hart. De jonge aanvaller moest onder het mes en zijn loopbaan leek in gevaar, maar inmiddels is hij volledig hersteld. Het toont dat de kleine, behendige Correa een vechter is, zoals Diego Simeone het graag ziet. Correa’s veelzijdigheid – hij kan als schaduwspits, spits of linksbuiten spelen – maakt hem een erg nuttige joker voor de komende tegenstander van PSV. Met zijn goede techniek, snelle demarrages en onvoorspelbaarheid kan hij net de man zijn die openingen forceert in wedstrijden waarin die zeldzaam zijn.

Renato Sanches, 18, Benfica

Eén van de indrukwekkendste talenten die er op dit moment rondlopen. Renato Sanches lijkt alles te kunnen: ballen afpakken, het spel verdelen met geweldige passes, op snelheid meerdere tegenstanders voorbij dribbelen, scoren van grote afstand, negentig minuten als een sneltrein het hele veld over denderen. Benfica heeft een ruwe diamant in handen die, als hij goed geslepen wordt, alle andere diamanten kan doen verbleken. Sanches is zó goed en zó veelzijdig, dat hij eigenlijk overal kan spelen. Coach Rui Vitória ziet voorlopig een centrale middenvelder in hem, op die plek heeft hij inmiddels een aantal erg goede wedstrijden gespeeld. Waar hij ook gaat eindigen, de kans is aanwezig dat we dit CL-seizoen de opkomst van een absoluut fenomeen mogen aanschouwen.

Kingsley Coman, 19, Bayern München

Als je op je 19e al bij Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München gespeeld hebt, doe je iets goed. In de schaduw van de sensationele nieuweling Douglas Costa is Kingsley Coman aan een erg sterk debuutseizoen bezig in Beieren. De jonge Fransman is een dribbelaar in hart en nieren die zich qua lef kan meten met Franck Ribéry. In vier Champions League-wedstrijden gaf hij al vijf assists en hij is ook in staat zijn eigen doelpunten te maken. Het zou mooi zijn als Pep Guardiola hem een kans geeft te spelen tegen zijn oude club Juve, als hij dan zijn huidige vorm door kan trekken in de rest van het seizoen kan Didier Deschamps hem ook niet over het hoofd zien voor het EK.

Kelechi Iheanacho, 19, Manchester City

De tweede Nigeriaan in deze lijst, en dat is geen toeval. Een hele golf aan nieuw Nigeriaans talent overspoelt Europa, maar van al die spelers lijkt Kelechi Iheanacho het meest een ‘sure thing’. Want naast de gebruikelijke snelheid en fysieke kracht die de spitsen uit zijn land hebben, bezit Iheanacho iets wat niet alleen in Nigeria, maar in de hele voetbalwereld zeldzaam is: hij is ijskoud voor de goal. Per Premier League-doelpunt heeft hij dit seizoen slechts 115 minuten nodig, dat is bijna net zo weinig als zijn teamgenoot Sergio Agüero, die het in 102 minuten doet. Manuel Pellegrini ziet de jongeling inmiddels als zijn favoriete alternatief voor de Argentijn, Wilfried Bony is derde keus.