WK van Zlatan (III, slot)

Het laatste deel van het drieluik. Zlatan kijkt naar Nederland-Argentinië en denkt er, zoals altijd, het zijne van. Dit WK had Zlatan Ibrahimovic kunnen gebruiken.

Foto: en.africatopsports.com

Foto: en.africatopsports.com

Zlatan kijkt naar Messi, in zijn suite in Parijs. Tamelijk gedesillusioneerd is hij teruggekeerd van zijn jacht ìn Noord-Zweden. Dat heeft niet opgeleverd wat hij ervan had gehoopt. Fair enough, wel meer sterren hadden meer van hun zomer verwacht.

Zlatan gaat er nu eens goed voor zitten, de halve finale tussen Nederland en Argentinië. Deze potjes kan hij met gerust hart aanschouwen, want zover had Zweden toch niet kunnen reiken. Daar waren zijn teamgenoten te pussy voor. Zlatan had het ze een keer uitgelegd, onder de douche na een kwalificatie-interland tegen Ierland (0-0). “Om een wedstrijd te winnen moet je je ballen kunnen tonen”, doceerde hij. “Dus, Rasmus (Elm red.), waar zijn je ballen? Nou?” Toen de oud-AZ’er niet reageerde ontdeed Zlatan zijn rechtervoet van een slipper en gaf er een mep mee op diens scrotum.

Dat was nog maar les één. Voor de oefeninterland tegen Turkije nam hij Mikael Lustig apart. “Zeg, Mikael, wat versta jij onder een oefenwedstrijd?De verdediger had onzeker naar zijn buurman gekeken en toen “gaat nergens om” willen mompelen. Na “gaat n..” barstte er een orkaan van geluid los in de kleedkamer. Zlatan had Lustigs kapstokje van de wand getrokken en “DÍT GAAT NERGENS OM”, geschreeuwd. Kort voor de aftrap had hij zalvend naar de speler geglimlacht. Die raakte de hele wedstrijd geen bal. Als Zlatan trainer zou zijn geweest, had hij het wel geweten.

Zlatan schrikt op. Hij ziet Messi, op een mooie plek, aanleggen voor een vrije trap en gaat naar de keuken om koffie te zetten. Daar laat hij de koffiekan uit zijn handen flikkeren. Hij haalt z’n schouders op. Dan toch niet. Terug in de woonkamer ziet hij dat de tussenstand nog 0-0 is. Bi-zar. Hijzelf zou ‘m hebben gemaakt.

Het hoofd van Louis van Gaal is in beeld, Zlatan haalt zijn neus op. Die mocht hij niet. Die kon niet voetballen, maar dacht het beter te weten dan Zlatan. Dat moet je nooit denken. Als Zlatan daar nu zou lopen, op de plek waar Messi planloos wat in het wilde weg sjokt in het Argentijnse shirt dat bij hem 80 kilo lijkt te wegen, zou hij het wel weten.

Hij zou Nederland – Argentinië nog voor rust beslissen en Van Gaal een knipoog geven. Maar Zlatan speelt niet voor Argentinië en niet op de halve finale van het WK. Zlatan werd in het verkeerde land geboren. Het land dat Ronaldo door liet gaan in de play-offs, om Zlatan toch een beetje vermaak te bieden. Die ging na drie wedstrijden, met één doelpunt, huiswaarts. Zlatan zou het beter hebben gedaan.

BioBV-Stan