ZIDANE FERNÁNDEZ

Naam: Enzo Alan Zidane Fernández
Positie: centrale middenvelder, aanvallende middenvelder
Land: Frankrijk
Geboren: 24-03-1995
Club in 2013: Real Madrid
Club daarna: Real Madrid Castilla

Zidane Fernández in 2013
Hij werd zelf het liefst Fernández genoemd om het verwachtingspatroon nog een klein beetje te temperen, maar hij was natuurlijk gewoon de zoon van Zinédine Zidane. Dat was niet alleen te zien aan zijn naam, maar ook aan zijn manier van spelen. Qua postuur, manier van dribbelen en schieten en het soort rol dat hij graag vertolkte in het veld – die van spelmaker – deed hij ontzettend aan zijn vader denken. Of het vooral hype was, of dat Enzo écht een nieuwe wereldtopper zou worden, was een intrigerende vraag.

Zidane Fernández in 2016
En die vraag is vandaag de dag nog even intrigerend. Je zou kunnen beargumenteren dat Zinédine Zidane op diens 21e een basisspeler was geweest in het huidige Real Madrid, maar je kunt ook betogen dat het Real-middenveld van nu simpelweg te sterk is om in door te dringen. In het laatste geval kan Enzo (Fernández bleef niet echt hangen bij mensen, dus wil hij nu Enzo genoemd worden) nog steeds een superster worden. In de voorbereiding op het huidige seizoen kreeg hij was kansjes van zijn vader en liet hij indrukwekkende dingen zien, we zullen zien of hij die kansen ook in de Primera División gaat krijgen.

Zidane Fernández in 2019
Alweer 24 jaar oud, maar waarschijnlijk nog steeds hopend op de doorbraak bij Real. Veel slimmer zou zijn gewoon te vertrekken uit Madrid en ergens bij een bescheiden clubje opnieuw beginnen, maar het is zeer de vraag of de zoon van één van de beste voetballers aller tijden die bescheidenheid op kan brengen. Nee, dit wordt – dankzij een ondoordachte loopbaan – een gevalletje Yordi Cruijff. Geen totaal mislukte carrière, maar ook zeker geen geslaagde. Niet alleen maar hype, maar ook niet voldoende echte kwaliteit.